ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Απέρριψε το Ανώτατο Δικαστήριο αιτήματα επιχειρηματιών για κρατικές αποζημιώσεις από τους περιορισμούς στην διάρκεια της πανδημίας

Ισπανία: Απέρριψε το Ανώτατο Δικαστήριο αιτήματα επιχειρηματιών για κρατικές αποζημιώσεις από τους περιορισμούς στην διάρκεια της πανδημίας

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέκλεισε ότι το κράτος πρέπει να αποζημιώσει τους επιχειρηματίες και τους αυτοαπασχολούμενους για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους περιορισμούς κατά τη διάρκεια των καταστάσεων συναγερμού που επιβλήθηκαν κατά την πανδημία του Covid-19 και οι οποίοι στη συνέχεια ακυρώθηκαν ως αντισυνταγματικοί.

Το Διοικητικό Τμήμα του Αρείου Πάγου εξέδωσε απόφαση που θέτει τα θεμέλια για τις 1.000 εκκρεμείς υποθέσεις, στις οποίες απορρίπτει την έφεση του ξενοδοχείου Alhambra Palace, το οποίο ζήτησε 417.000 ευρώ ως αποζημίωση για το κλείσιμο από τις 14 Μαρτίου έως την 1η Ιουνίου 2020.

Το δικαστήριο επισήμανε ότι οι ζημιές που υπέστησαν οι ξενοδόχοι δεν είναι παράνομες. Τα μέτρα που έλαβε η κρατική διοίκηση ήταν απαραίτητα, κατάλληλα και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η απόφαση σηματοδοτεί την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί στις υπόλοιπες επιχειρηματικές αξιώσεις.

Οι δικαστές άκουσαν τις υπερασπιστές πολλών εταιρειών και του Εισαγγελέα σε μια σειρά ακροάσεων που πραγματοποίησαν για να καθορίσουν τα κριτήριά τους.

Στην πρώτη από τις ακροάσεις, δύο εταιρείες στον τομέα της φιλοξενίας και των εστιατορίων υπερασπίστηκαν τα επιχειρήματά τους ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να ζητήσουν αποζημίωση από το Δημόσιο.

Με την ευκαιρία αυτή, επικαλέστηκαν , μεταξύ άλλων, την έλλειψη διορατικότητας της κυβέρνησης, η οποία, κατά τη γνώμη τους, θα μπορούσε να είχε λάβει λιγότερο περιοριστικά μέτρα πριν από τις 14 Μαρτίου και υπενθύμισαν ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο άφησε ανοιχτή την πόρτα για διεκδικήσεις ιδιοκτησίας.

Η Εισαγγελία ήταν αντίθετη στα επιχειρήματα των ξενοδόχων, θεωρώντας ότι ήταν μείζονα αιτία και ότι «τα μέτρα που κρίθηκαν κατάλληλα ελήφθησαν με τα στοιχεία που υπήρχαν». Επιπροσθέτως τόνισε πως «Δεν μπορείς να απαιτήσεις να χρησιμοποιηθούν αυτά που είναι γνωστά δύο χρόνια αργότερα για να κριθεί ποια μέτρα έπρεπε να ληφθούν».

Πηγή: RTVE.es/ertnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του ΡαϊσίΙράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top