ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Οικονομικά Αποτελέσματα 1ου Εξαμήνου 2015 EUROBANK CYPRUS LTD

Οικονομικά Αποτελέσματα 1ου Εξαμήνου 2015 EUROBANK CYPRUS LTD

Συνέχεια στην κερδοφόρα πορεία - Κέρδη μετά από φόρους ΕΥΡΩ 17.3εκ. – διατήρηση ισχυρών οικονομικών δεικτών.

Η Eurobank Cyprus Ltd («Eurobank Κύπρου») για το πρώτο εξάμηνο του 2015 διατήρησε:

  • Ικανοποιητική επαναλαμβανόμενη κερδοφορία η οποία ανήλθε στα ΕΥΡΩ 17.3εκ. μετά φόρων.
  • Υγιή εικόνα επαναλαμβανόμενων εισοδημάτων από τραπεζικές εργασίες. Τα καθαρά έσοδα από τόκους το πρώτο εξάμηνο του 2015 ανήλθαν στα ΕΥΡΩ 33.1εκ. σημειώνοντας ελαφριά υποχώρηση της τάξης του 2,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, μείωση που αντικατοπτρίζει την ταχύτερη χρονικά μείωση των δανειακών επιτοκίων σε σύγκριση με τα επιτόκια καταθέσεων. Ταυτόχρονα, τα καθαρά έσοδα από προμήθειες που απορρέουν από συνήθεις τραπεζικές εργασίες ανήλθαν σε ΕΥΡΩ 8.3εκ. σε σχέση με ΕΥΡΩ 4.6εκ. για το πρώτο εξάμηνο του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 82% και αποτυπώνοντας, μεταξύ άλλων, την ηγετική παρουσία της Τράπεζας στους τομείς της Διαχείρισης Περιουσίας (Wealth Management) και των Κεφαλαιαγορών (Treasury).
  • Ισχυρό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) στο 27% και δείκτη κοινών μετοχών (CET1) στο 24%.
  • Ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα ΕΥΡΩ 2.782εκ. και τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με δέσμευση καταθέσεων) να ανέρχεται στο 35%.
  • Χαμηλό δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των νέων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) ο οποίος στις 30 Ιουνίου 2015 ανήλθε στο 6,4%.  
  • Πολύ ικανοποιητική κάλυψη δανείων σε καθυστέρηση με προβλέψεις. Συγκεκριμένα, οι συσσωρευμένες προβλέψεις για την κάλυψη του πιστωτικού κινδύνου ανήλθαν σε ΕΥΡΩ 79.1εκ., ποσό που αντιστοιχεί στο 76% των δανείων σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών ή 60 % των συνολικών μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων, με βάση τα πρότυπα αναφοράς της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών.
  • Χαμηλή βάση κόστους λειτουργίας, με το δείκτη κόστους προς έσοδα στο 29%.
  • Πολύ ικανοποιητική ανάπτυξη των εργασιών Wealth Management (Διαχείρισης Περιουσίας Ιδιωτών) με αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων κατά ΕΥΡΩ 228 εκ.

Τα θετικά αποτελέσματα, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, αλλά και η ποιότητα εξυπηρέτησης έχουν καθιερώσει την Eurobank Κύπρου ως τράπεζα πρώτης επιλογής στους τομείς Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Διαχείρισης Περιουσίας Ιδιωτών, της Τραπεζικής Διεθνών Εταιρειών και των Διεθνών Κεφαλαιαγορών.

Με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα την ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, την πλεονάζουσα ρευστότητα, τη συντηρητική προσέγγιση σε ότι αφορά την ανάληψη κινδύνων, το χαμηλό δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη χαμηλή βάση κόστους, η Eurobank Κύπρου είναι θωρακισμένη απέναντι σε οποιεσδήποτε επιπτώσεις ή προκλήσεις που πιθανόν να απορρέουν από το μακροοικονομικό περιβάλλον και τις εκάστοτε συνθήκες, κυρίως στο εξωτερικό.

Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου παρά τις σημαντικές προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να διαχειριστεί τις εξελίξεις και να κρατήσει ανεπηρέαστη την χρηματοοικονομική της ευρωστία και την ικανότητα της να παρουσιάζει σταθερά επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, αποδεικνύοντας τις στέρεες βάσεις στις οποίες λειτουργεί αλλά και την συντηρητική της προσέγγιση στην ανάληψη κινδύνων.

Ταυτόχρονα η Τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει με συνέπεια την κυπριακή οικονομία,  και τις βιώσιμες αναπτυξιακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αλλά και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της.

Η Eurobank Κύπρου είναι αισιόδοξη ότι η επιστροφή της Κυπριακής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης θα βοηθήσει στην περαιτέρω βελτίωση της ψυχολογίας των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και στην ανάληψη νέων υγιών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Η Eurobank Cyprus Ltd είναι κυπριακή εταιρεία που ιδρύθηκε το 2007, λειτουργεί αυτόνομα και διέπεται από όλους τους νόμους και κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top