ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν απελάσεις για Πουρνάρα - Προσηλωμένη στις υποχρέωσεις της η Λευκωσία

Ξεκινούν απελάσεις για Πουρνάρα - Προσηλωμένη στις υποχρέωσεις της η Λευκωσία

Ξεκινούν οι διαδικασίες απελάσεων όσων εμπλέκονται στα επεισόδια στο Πουρνάρα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέροντας την ίδια ώρα ότι η Λευκωσία είναι προσηλωμένη στις διεθνείς της υποχρεώσεις.

Ο κ. Λετυμπιώτης είπε πως η τελευταία ενημέρωση που είχε είναι ότι 33 άτομα έχουν συλληφθεί και θα κατηγορηθούν γραπτώς. Μετά την διερεύνηση, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απέλασή τους, ανέφερε.

«Να επαναλάβω για ακόμη μια φορά την μηδενική ανοχή της κυβέρνησης σε ότι αφορά τα επεισόδια από όπου και εάν προέρχονται αλλά και την προσήλωσή μας στην αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού», ανέφερε.

Για το αν μπορεί να απελαθεί αιτητής ασύλου που πληροί τα κριτήρια, απάντησε ότι ακόμη και αν είναι αιτητής ασύλου, αν παραβιάζει το νόμο και προκαλεί επεισόδια, τότε πρέπει να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και αυτή τη στιγμή οι εντολές του Υπουργού Εσωτερικών είναι να εξεταστούν αμέσως τα περιστατικά και αν εμπλέκονται, να απελαθούν.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι αν εξεταστεί αίτημα και δεν μπορούν κάποιοι να σταλούν στις χώρες τους (πχ Συρία λόγω εμπόλεμης κατάστασης), «θα πράξουμε σύμφωνα με τις διεθνείς μας υποχρεώσεις».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωσή του στην πλειοψηφία τους οι εμπλεκόμενοι στα επεισόδια δεν είναι από τη Συρία «αλλά σε κάθε περίπτωση ακολουθούμε τις διεθνείς μας υποχρεώσεις».

Για τη διαμαρτυρία των Δήμων Γερίου και Λατσιών στους σχεδιασμούς για δομές ασυνόδευτων ανηλίκων στις περιοχές τους, είπε ότι δεν υπάρχει κάτι για άλλο σχεδιασμό αυτή τη στιγμή, ότι λήφθηκε το υπόμνημα των κατοίκων, κάθε αίτημα εξετάζεται και αν υπάρχει κάτι θα ανακοινωθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top