ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες ρυθμίσεις στη νομοθεσία για τις τουριστικές μαρίνες - Τι προνοούν

Νέες ρυθμίσεις στη νομοθεσία για τις τουριστικές μαρίνες - Τι προνοούν

Νέες ρυθμίσεις εισήχθησαν στη νομοθεσία για τις τουριστικές μαρίνες και τη διαχείρισή τους, η οποία συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου την Τρίτη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Κυριάκος Χατζηγιάννη, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βουλευτής ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι εισήχθη η ρύθμιση του αγκυροβολίου, καθότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε σχετική πρόνοια, καθώς και πρόνοια για τη δημιουργία κατάλληλων χώρων στις μαρίνες για τα υδροπλάνα, η οποία είναι μια αναγκαιότητα για την Κύπρο και τον τουρισμό της. «Τα λιμάνια είναι πύλη εισόδου στην ΕΕ, ως εκ τούτου δεν μπορούν να υπάρχουν ‘’τρύπες’’ για παράνομη ή μη ελεγχόμενη είσοδο», είπε.

«Δεν είμαστε απόλυτοι σε καμία εισήγηση της πρότασης νόμου. Αντιθέτως, είμαστε εδώ για να ακούσουμε πρόσθετες εισηγήσεις και να δώσουμε λύσεις, ώστε ως Κύπρος να υλοποιήσουμε το όραμά μας για ανταγωνιστική λειτουργία των μαρίνων και για ύπαρξη ναυτικού τουρισμού που θα εξυπηρετεί την τουριστική μας δραστηριότητα», διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου.

Ο Μιχάλης Γιακουμή, Βουλευτής ΔΗΠΑ, έκανε λόγο για «μια καλή αρχή», προκειμένου «να δουλέψει ορθότερα ο ανταγωνισμός και σε αυτόν τον τομέα». Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι πρέπει να αναβαθμισθούν τα υφιστάμενα και πιθανά νέα σημεία, αλλά και οι υποδομές στα επαγγελματικά αγκυροβόλια που αφορούν προσωρινή παραμονή από μεγάλα σκάφη.

«Παράλληλα όμως, οφείλουμε να εμπλουτίσουμε το ναυτικό τουρισμό για σκάφη αναψυχής που αφορούν ολιγοήμερες διακοπές τόσο από ντόπιους όσο και από ξένους επισκέπτες», σημείωσε.

«Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε εμείς ως ΔΗΠΑ – Συνεργασία και θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τόσο τη νομοθεσία, αλλά την ίδια ώρα να ενθαρρύνουμε περαιτέρω τον ναυτικό τουρισμό», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top