ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης: «Αναμένουμε να επαναρχίσουν οι εργασίες σε σχέση με την Πύλα»

Λετυμπιώτης: «Αναμένουμε να επαναρχίσουν οι εργασίες σε σχέση με την Πύλα»

Αναμένουμε να επαναρχίσουν οι εργασίες σε σχέση με την Πύλα, όπως προνοούνται ακριβώς στις πρόνοιες της συναντίληψης που έχει επιτευχθεί, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Είμαστε σε επαφή με την Ειρηνευτική Δύναμη (των Ηνωμένων Εθνών) μετά και την μικρή παύση η οποία ήταν αίτημα της Ειρηνευτικής Δύναμης», είπε ο κ. Λετυμπιώτης, κληθείς να σχολιάσει αν υπάρχουν εξελίξεις σε σχέση με το θέμα της Πύλας.

Σε παρατήρηση ότι είναι η τρίτη μέρα παύσης των εργασιών και ερωτηθείς γιατί δεν προχωρά το θέμα, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι είναι γνωστό γιατί δεν προχωρούν οι εργασίες, προσθέτοντας ότι «έχουν προκληθεί κάποιες μικρές εντάσεις/επεισόδια προχθές τα οποία δεν έχουν συνεχιστεί».

«Έχει ζητήσει η Ειρηνευτική Δύναμη μια μικρή παύση των εργασιών», ανέφερε και πρόσθεσε πως «οι εργασίες οι οποίες έχουν ξεκινήσει στις 23 Οκτωβρίου και συνεχίζονταν κανονικά μέχρι προχθές και σύμφωνα και με σαφήνεια όπως προνοούνταν στις πρόνοιες της συναντίληψης, αναμένουμε να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι «αναμένουμε από την Ειρηνευτική Δύναμη να διασφαλίσει ότι θα μπορούν να συνεχίσουν οι εργασίες και ότι θα μπορεί να εκπληρωθεί η συναντίληψη στο σύνολο της».

Ερωτηθείς αν γνωρίζει η ε/κ πλευρά τι προνοεί το έγγραφο που υπεγράφη μεταξύ ΟΗΕ και τ/κ πλευράς, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «γνωρίζουμε τι προνοεί η συναντίληψη που έχει επιτευχθεί μεταξύ εμάς και της Ειρηνευτικής Δύναμης και έχουμε διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε εργασία δεν συμπεριλαμβάνεται στις πρόνοιες της συναντίληψης μας με την Ειρηνευτική Δύναμη και ότι η δική μας ειλικρινή πολιτική βούληση από την πρώτη στιγμή που έχει επιτευχθεί αυτή η συναντίληψη είναι η ολοκλήρωση όλων των προνοιών της συναντίληψης που έχει επιτευχθεί».

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι η τ/κ πλευρά θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση της συνταντίληψης, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι δεν έχει τέτοιες πληροφορίες και πρόσθεσε ότι «η συναντίληψη έχει επιτευχθεί μετά από εντατικές και διεξοδικές διαβουλεύσεις μετά από πρωτοβουλία της δικής μας πλευράς για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση η οποία επιχειρήθηκε να προκληθεί μετά τα γεγονότα του Αυγούστου».

«Ο λόγος που χαιρετίστηκε αυτή η δική μας πρωτοβουλία είναι γιατί όχι μόνο προνοεί μέσα εργασίες οι οποίες είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων αλλά και γιατί θα μπορέσει να λειτουργήσει ως ένα παράδειγμα για το πως θα μπορέσουμε να επιλύουμε κρίσεις μέσα από εποικοδομητικές προτάσεις», πρόσθεσε.

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι για αυτό τον λόγο η ε/κ πλευρά «από την πρώτη στιγμή καλούσαμε και καλούμε την άλλη πλευρά με την ίδια πολιτική βούληση να εργαστεί προς την ολοκλήρωση της συναντίληψης» και πρόσθεσε ότι αναμένουμε από την Ειρηνευτική Δύναμη να διασφαλίσει ότι θα εκπληρωθούν το σύνολο των προνοιών της συναντίληψης».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top