ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «Τ»: Νέος «σεισμός» στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωταγωνιστή τον Δ. Παπαδάκη – Διερευνάται για πιθανή απάτη, επαγγελματική παρατυπία και κατάχρηση κονδυλίων

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «Τ»: Νέος «σεισμός» στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωταγωνιστή τον Δ. Παπαδάκη – Διερευνάται για πιθανή απάτη, επαγγελματική παρατυπία και κατάχρηση κονδυλίων

Νέα υπόθεση πιθανής διάπραξης απάτης από Ευρωβουλευτή, ταράζει για άλλη μία φορά συθέμελα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τη μόνη διαφορά πως σε αυτή την περίπτωση έχει χρώμα Κυπριακό.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThemaOnline, πρωταγωνιστής στην νέα υπόθεση είναι ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, εναντίον του οποίου διερευνώνται πιθανή απάτη, επαγγελματική παρατυπία και κατάχρηση κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα και με βάση τις πληροφορίες που συνέλεξε το «Τ», κατέχοντας μάλιστα και σχετικά έγγραφα, τα οποία προς το παρόν δεν δημοσιοποιεί, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης Απάτης, γνωστή ως OLAF, στις 23 Μαΐου 2020 και με βάση τα άρθρα 3 και 4 του Κανονισμού 883/2013, έχει κινήσει τις διαδικασίες διερεύνησης των πιο πάνω, με τον κ. Παπαδάκη να διερευνάται για:

  • Εικονική εργοδότηση επιτόπιου προσωπικού
  • Κατάχρηση κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου του και στα οποία συστέγαζαν ιδιωτική εταιρία.

Τι διερευνάται από την OLAF

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο κ. Παπαδάκης φέρεται να εργοδοτούσε στα γραφείο του στις Βρυξέλλες ως διαπιστευμένο τον Γ.Ο., ενώ την ίδια ώρα εργοδοτούσε ως επιτόπιο προσωπικό στην Κύπρο την Α.Λ., σύζυγο του Γ.Ο., κάτι που φαίνεται ότι απέκρυψε από τις υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, αφού κάτι τέτοιο, δηλαδή η εργοδότηση ζεύγους, απαγορεύεται.

Το πλέον επιλήψιμο, όμως, για τον Ευρωβουλευτή, είναι το γεγονός ότι η Α.Λ., την περίοδο που εργοδοτείτο από τον κ. Παπαδάκη ως επιτόπιο προσωπικό, εργαζόταν παράλληλα σε δικηγορικό γραφείο και της καταβάλλονταν εισφορές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, κάτι που αποτελεί ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο κατέβαλε μισθό σε μια «εικονικά» εργοδοτούμενη.

Πέραν των πιο πάνω και σε ό,τι αφορά το γραφείο του Ευρωβουλευτή στην Κύπρο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδάκης φέρεται μετά την εκλογή να μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών ιδιωτικής εταιρίας, δηλαδή την κυριότητα της εταιρίας, στην Ν.Ζ., την οποία αμέσως μετά εργοδότησε ως επιτόπιο προσωπικό του γραφείου του.

Η εν λόγω ιδιωτική εταιρία, τις μετοχές της οποίας ο κ. Παπαδάκης μετεβίβασε στην Ν.Ζ., συστεγαζόταν στον ίδιο χώρο, με ίδια διεύθυνση και ίδιο ταχυδρομικό κώδικα με το γραφείο του Ευρωβουλευτή, κάτι που αποτελεί πιθανή κατάχρηση κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται, ότι στην πορεία ο κ. Παπαδάκης εργοδότησε ως επιτόπιο προσωπικό τον γιο της Ν.Ζ., Α.Ν.

Αξίζει να τονιστεί ότι, τον ουσιώδη χρόνο, για τον οποίο διεξάγεται η έρευνα, τα προαναφερθέντα ονόματα ήταν ανηρτημένα στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως εργοδοτούμενα του Ευρωβουλευτή, είτε διαπιστευμένα στις Βρυξέλλες, είτε ως επιτόπιο προσωπικό και αμείβονταν συνολικά με το ποσό των 13.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ για το γραφείο του ευρωβουλευτή στην Κύπρο, το οποίο συστέγαζε ιδιωτική εταιρία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέβαλλε 4.500 ευρώ μηνιαίως.

Δέον, δε, να τονιστεί πως, η σοβαρότητα των πιο πάνω υπό διερεύνηση πτυχών της υπόθεσης, αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι η OLAF ζήτησε από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσουν σε δική τους διερεύνηση, για να στηριχθεί η υπό διερεύνηση υπόθεση, με σκοπό την άρση της ασυλίας του κ. Παπαδάκη, για τα περαιτέρω.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top