ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συστάθηκε ειδική ομάδα για υποθέσεις που αφορούν Ισραηλινούς ή Παλαιστίνιους - Όσα ανέφερε ο Αρχηγός

Συστάθηκε ειδική ομάδα για υποθέσεις που αφορούν Ισραηλινούς ή Παλαιστίνιους - Όσα ανέφερε ο Αρχηγός

Ομάδα που χειρίζεται πληροφορίες ή υποθέσεις για περιστατικά που αφορούν είτε Ισραηλινούς είτε Παλαιστίνιους έχει συγκροτήσει η Αστυνομία από την έναρξη του πολέμου, δήλωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου. 

Ο κ. Παπαθεοδώρου είχε ερωτηθεί για την συγκρότηση τέτοιας ομάδας, στην οποία αναφέρεται σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Πολίτη», στο περιθώριο εκπαίδευσης που διοργανώνουν η Αστυνομία Κύπρου, η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία και η Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, με θέμα την Εμπορία Ανθρώπων και την Εκμετάλλευση στο Χώρο Εργασίας, στη Λάρνακα.

Απαντώντας στην ερώτηση ανέφερε ότι «από την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ και την Γάζα η Αστυνομία προχώρησε στην συγκρότηση ομάδας η οποία χειρίζεται και τις πληροφορίες και οποιαδήποτε άλλα ζητήματα προκύπτουν σε σχέση με περιστατικά που αφορούν είτε Ισραηλινούς είτε Παλαιστίνιους».

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας σημείωσε πως «σκοπός είναι να γνωρίζουμε καλύτερα τι γίνεται αλλά και να αξιοποιούμε καλύτερα τις υποθέσεις αυτές».

«Το γραφείο αυτό επιτηρεί επίσης και άλλες πιο μικρές υποθέσεις που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα και εξετάζονται από τα επαρχιακά ΤΑΕ», είπε.

Αρχ.Αστυνομίας: 9 καταδίκες για εμπορία και εκμετάλλευση τα τελευταία 2 χρόνια

Εννέα καταδίκες και αναγνώριση 40 θυμάτων εκμετάλλευσης καταγράφηκαν από πέρυσι στην Κύπρο, σε σχέση με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων και εκμετάλλευσης στον χώρο εργασίας, όπως ανέφερε ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Παπαθεοδώρου προέβη σε δηλώσεις την Τρίτη, στο περιθώριο εκπαίδευσης που διοργανώνουν η Αστυνομία Κύπρου, η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία και η Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, με θέμα την Εμπορία Ανθρώπων και την Εκμετάλλευση στο Χώρο Εργασίας. Η τελετή έναρξης της διεθνούς εκπαιδευτικής δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στη Λάρνακα. 

«Είναι γνωστές οι προσπάθειες που η κυπριακή αστυνομία κάνει σε σχέση με την διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων και προσαγωγή των υπόπτων ενώπιον των δικαστηρίων. Πέρυσι και φέτος είχαμε 9 καταδίκες και αναγνώριση 40 τέτοιων θυμάτων εκμετάλλευσης, γι' αυτό και άλλωστε οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναβαθμίσει στην κατηγορία 1 την Κυπριακή Δημοκρατία σε ό,τι αφορά τον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων» είπε.

Ευχαρίστησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Υφυπουργείο Πρόνοιας και την Νομική Υπηρεσία για την κοινή, όπως είπε, προσπάθεια.

Την εκπαίδευση παρακολουθουν λειτουργοί Αρχών επιβολής του νόμου και επιθεωρητές εργασίας, από χώρες της Ευρώπης. Συμμετέχουν εκπαιδευτές από Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, τον Οργανισμό για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα (FRA), τη Europol, την Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, καθώς και από την Κύπρο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top