LIKE ONLINE

Τα πιο βρώμικα μέρη σε ένα αεροπλάνο μπορεί να σε εκπλήξουν

Τα πιο βρώμικα μέρη σε ένα αεροπλάνο μπορεί να σε εκπλήξουν

Μπορεί να μην περνάει από το μυαλό σου πως τα αεροπλάνα έχουν σημεία που σχεδόν δεν καθαρίζονται.

Μπορεί να υποψιάζεσαι πως το πιο βρώμικο σημείο σε ένα αεροπλάνο μπορεί να είναι η τουαλέτα ή ό, τι βρίσκεται κοντά της, αλλά δεν είναι αυτό. Όσο μπορεί να είναι λογικό ανάμεσα στις πτήσεις να μην γίνεται ο κατάλληλος καθαρισμός του χώρου, καλό να γνωρίζεις ποια είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα σύμφωνα με τους ειδικούς.

Από τα πρώτα σημεία που είναι βρώμικα είναι τα τραπέζια των δίσκων στα καθίσματα που φιλοξενούν σχεδόν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από το κουμπί στο καζανάκι της τουαλέτας.

Αυτές οι επιφάνειες μπορεί επίσης να μεταφέρουν επικίνδυνους ιούς και μικρόβια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Για παράδειγμα, οι ερευνητές εντόπισαν ανθεκτικό στη μεθικιλλίνη Staphylococcus aureus — ευρύτερα γνωστό με τη συντομογραφία MRSA — ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει δερματικές λοιμώξεις, πνευμονία ή ακόμα και σήψη.

Κουβέρτες, μαξιλάρια, αεραγωγοί, υποβραχιόνια και άλλες επιφάνειες είναι όλα αίτια αναπαραγωγής μικροβίων. Ένα παράδειγμα είναι το Escherichia coli, ένα βακτήριο που βρίσκεται στις τσέπες των καθισμάτων και στα υποβραχιόνια. Εάν καταποθεί, μπορεί να προκαλέσει διάρροια, κυστίτιδα ή λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, σύμφωνα με έρευνα του 2013 που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Microbiology.

Η ίδια προσοχή ισχύει και για τους αεραγωγούς πάνω από τα καθίσματα των επιβατών, τους οποίους αγγίζουν εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά. Αυτές οι περιοχές φέρουν 285 μονάδες βακτηρίων που σχηματίζουν αποικίες ανά τετραγωνική ίντσα, ενώ το κουμπί έκπλυσης της τουαλέτας έχει περίπου 265 CFU ανά τετραγωνική ίντσα.

Επιπλέον οι ειδικοί επεσήμαναν στο The List ότι ο αέρας της καμπίνας είναι αρκετά καθαρός, αλλά μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο στο δέρμα σας. Τα περισσότερα αεροπλάνα χρησιμοποιούν φίλτρα νοσοκομειακής ποιότητας και κυκλοφορούν τον αέρα από πάνω προς τα κάτω, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του μικροβιακού φορτίου. Όσον αφορά τις τουαλέτες, καθαρίζονται αλλά δεν απολυμαίνονται μεταξύ των πτήσεων. Έχοντας αυτό κατά νου, θυμήσου να απολυμάνεις τα χέρια σου αφού αγγίξεις το πόμολο του μπάνιου, το προσκέφαλο, τις ζώνες ασφαλείας και άλλες επιφάνειες επαφής. Χρησιμοποίησε μαντηλάκια για να απολυμάνεις και να καθαρίσεις το τραπέζι του δίσκου πριν και μετά το φαγητό.

Πηγή: dnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top