ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στα χέρια της Χαμάς παραμένει όμηρος ο 10 μηνών Κφιρ - Ενα από τα 32 παιδιά που παραμένουν αιχμάλωτα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στα χέρια της Χαμάς παραμένει όμηρος ο 10 μηνών Κφιρ - Ενα από τα 32 παιδιά που παραμένουν αιχμάλωτα

Τα αθώα πρόσωπα του πολέμου της Χαμάς στη Γάζα -παιδιά και έφηβοι - εξακολουθούν να βιώνουν το απάνθρωπο πρόσωπο της σουνιτικής οργάνωσης. Από τις 7 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, ο μόλις δέκα μηνών Κφιρ Μπίμπας κρατείται αιχμάλωτος στα υπόγεια τούνελ της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι παραμένει στην αγκαλιά της μητέρας του, Σίρι, η οποία έχει δίπλα και τον πρωτότοκο γιο της, τον τετράχρονο Άριελ. Τα τρία μέλη της οικογένειας απήχθησαν από τους τρομοκράτες της παλαιστινιακής σουνιτικής οργάνωσης ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους στο Κιμπούτς «Nir Oz». Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι τρομοκράτες της Χαμάς αρνούνται να απελευθερώσουν τον νεότερο σε ηλικία όμηρο, τη μητέρα του και τον μεγαλύτερο αδερφό του.

Τα τρία μέλη της οικογένειας θα μεταφερθούν στην πόλη Khan Younis και θα παραμείνουν αιχμάλωτοι μιας ξεχωριστής τρομοκρατικής ομάδας, όπως υποστηρίζει εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF). O συνταγματάρχης Αβιχάι Αντρέι δήλωσε ότι τα «μωρά με τα κόκκινα μαλλιά» βρίσκονται όμηροι μιας εκ των παλαιστινιακών φατριών, στην περιοχή γύρω από το Χαν Γιουνίς, στη Γάζα, σύμφωνα με μήνυμα που ανέβασε στο X.

 

 

Οι συγγενείς της οικογένειας παραμένουν αναστατωμένοι και εκλιπαρούν τη Χαμάς να τους απελευθερώσει.

Συνολικά 32 μωρά και παιδιά, κρατούνται ή κρατούνταν αιχμάλωτα στο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς από την έναρξη της πολέμου. Βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρείας σε σήραγγες μήκους 500 χιλιομέτρων, όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Sun». Η μητέρα του Κφιρ Μπίμπας ζει έναν εφιάλτη αφού μαζί με τα δύο παιδιά της, παραμένει αιχμάλωτη των τρομοκρατών της σουνιτικής οργάνωσης.

 

 

Ο Κφιρ, ο νεότερος σε ηλικία όμηρος της Χαμάς, είχε εμφανιστεί πριν από λίγες ημέρες σε βίντεο με την μητέρα του Σίρι να δείχνει τρομοκρατημένη έχοντας δίπλα της το άλλο της παιδί ενώ ήταν περικυκλωμένη από σουνίτες τρομοκράτες.

Η οικογένειά της ζήτησε από την βρετανική εφημερίδα να ανεβάσει ξανά το βίντεο που απεικονίζει και τους τρεις στο διαδίκτυο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δημοσιεύστε την για να την δει όλος ο κόσμος». «Ο Κφιρ είναι πάντα χαμογελαστός και θέλει αγκαλιές όλη την ώρα. Μόλις είχε αρχίσει να μπουσουλάει . Είναι αδιανόητο να πάρει κάποιος ένα μωρό για όμηρο», λέει η οικογένεια του Κφιρ, της Σίρι και του Άριελ.

 

 

Η γαλλική εφημερίδα «Liberation» αφιερώνει το σημερινό πρωτοσέλιδό της στα τρία Γαλλοεβραιόπουλα που αφέθηκαν χθες ελεύθερα από τη Χαμάς: Ένας 16χρονος και δύο δωδεκάχρονα Γαλλοεβραιόπουλα όπως και άλλοι οκτώ όμηροι επέστρεψαν στις οικίες τους ενώ κρατούνταν αιχμάλωτοι από τις 7 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων, για πρώτη φορά, απελευθερώθηκαν Γαλλοεβραιόπουλα, όπως σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.

Τρία παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα, μαζί με άλλους οκτώ Ισραηλινούς και έξι Ταϊλανδούς υπηκόους. Συνολικά 117 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν εγκαταλείψει τις ισραηλινές φυλακές, αναφέρει η εφημερίδα «Liberation».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top