ΔΙΕΘΝΗ

Αμφιλεγόμενη δήλωση από τον Τραμπ - «Δεν θα είμαι δικτάτορας, παρά μόνο την πρώτη ημέρα»

Αμφιλεγόμενη δήλωση από τον Τραμπ - «Δεν θα είμαι δικτάτορας, παρά μόνο την πρώτη ημέρα»

Με μια αμφιλεγόμενη δήλωση προχώρησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ είπε ότι αν επιστρέψει στην προεδρία δεν θα είναι δικτάτορας «εκτός από την πρώτη μέρα» της νέας του θητείας.

«Όχι, όχι. Εκτός από την πρώτη ημέρα», απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν του ζητήθηκε να διαψεύσει ότι θα γίνει δικτάτορας σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

Ο μεγιστάνας, ο οποίος επιδιώκει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, είχε κάνει λόγο πολλές φορές για «αντίποινα» στους πολιτικούς αντιπάλους του, αν αποκτήσει και πάλι την εξουσία. Στους στόχους του περιλαμβάνονται ο Μπάιντεν, οι εισαγγελείς που του έχουν απαγγείλει κατηγορίες για δεκάδες εγκλήματα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μπάιντεν: Χωρίς τον Τραμπ, δεν είμαι σίγουρος ότι θα έθετα υποψηφιότητα
«Αν ο Τραμπ δεν ήταν υποψήφιος, δεν είμαι σίγουρος ότι θα έθετα υποψηφιότητα», δήλωσε και ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Αλλά δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να κερδίσει», πρόσθεσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος κοντά στη Βοστόνη

Ο Τζο Μπάιντεν, του οποίου η ηλικία ανησυχεί τους ψηφοφόρους και ο ίδιος προσπαθεί να προβάλλει το έργο του στην οικονομία, επαναλαμβάνει συχνά ότι η ίδια η δημοκρατία διακυβεύεται σε αυτή τη προαναγγελθείσα νέα αντιπαράθεση με τον πρώην επιχειρηματία.

Παρά τη χαμηλή δημοτικότητά του, και εκτός από μια μεγάλη έκπληξη ή ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που θα τον ανάγκαζαν να αποσυρθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει το χρίσμα του κόμματός του για τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, είναι επί του παρόντος το μεγάλο φαβορί των προκριματικών εκλογών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top