ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριανταφυλλίδης: «Τα υπάρχοντα Υφυπουργεία λειτουργούν παράνομα, το πώς καταφέραμε να τα κάνουμε μπάχαλο είναι αξιοθαύμαστο»

Τριανταφυλλίδης: «Τα υπάρχοντα Υφυπουργεία λειτουργούν παράνομα, το πώς καταφέραμε να τα κάνουμε μπάχαλο είναι αξιοθαύμαστο»

Την άποψη ότι τα υφιστάμενα Υφυπουργεία είναι παράνομα και λειτουργούν αντισυνταγματικά, εξέφρασε ο γνωστός δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τριανταφυλλίδης επισημάνει ότι «μια και το θέμα των ημερών είναι η διασπάθιση δημοσίου χρήματος ιδού μια περίπτωση που βγάζει μάτια η παράνομη χρήση δημοσίου χρήματος.

1 Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ΔΕΝ προνοεί κατά τη γνώμη μου την δημιουργία Υφυπουργείων.

Οι Νόμοι βάση των οποίων δημιουργήθηκαν είναι ΑΝΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ.

Τα υπάρχοντα Υφυπουργεία είναι και λειτουργούν παράνομα και κατ επέκταση οι αποφάσεις τους, αν προσβληθούν στο Δικαστήριο θα κυρηχθούν κατά την άποψη μου, νομικά άκυρες και οι αρνητικές επιπτώσεις θα είναι σοβαρότατες και αλυσιδωτές.

Το Σύνταγμα προνοεί ότι η Εκτελεστική Εξουσία αποτελείται μόνο από ένδεκα Υπουργεία και τροποποίηση του άρθρου αυτού θα θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη αυτή καθ εαυτή  της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού θα δώσει την ευκαιρία στην Τουρκική πλευρά να ισχυρισθεί ότι έχει,κατά τρόπο καθοριστικό,τροποποιηθεί το Σύνταγμα του 1960 που αποτελεί το θεμέλιο της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

2 Ακόμη όμως και αν τα Υφυπουργεία κριθούν συνταγματικά ο διορισμός των Υφυπουργών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ διότι το Σύνταγμα καθορίζει με τρόπο ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟ ποιες είναι οι εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο διορισμός Υφυπουργών ΔΕΝ περιλαμβάνεται στις εξουσίες αυτές.

Το πως καταφέρνουμε συνήθως να τα κάνουμε μπάχαλο είναι αξιοθαύμαστο.

Εναπόκειται τώρα στους αρμόδιους να μεριμνήσουν να αρθεί  η , κατά τη γνώμη μου, υφιστάμενη σοβαρότατη παρανομία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top