ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριανταφυλλίδης: «Τα υπάρχοντα Υφυπουργεία λειτουργούν παράνομα, το πώς καταφέραμε να τα κάνουμε μπάχαλο είναι αξιοθαύμαστο»

Τριανταφυλλίδης: «Τα υπάρχοντα Υφυπουργεία λειτουργούν παράνομα, το πώς καταφέραμε να τα κάνουμε μπάχαλο είναι αξιοθαύμαστο»

Την άποψη ότι τα υφιστάμενα Υφυπουργεία είναι παράνομα και λειτουργούν αντισυνταγματικά, εξέφρασε ο γνωστός δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τριανταφυλλίδης επισημάνει ότι «μια και το θέμα των ημερών είναι η διασπάθιση δημοσίου χρήματος ιδού μια περίπτωση που βγάζει μάτια η παράνομη χρήση δημοσίου χρήματος.

1 Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ΔΕΝ προνοεί κατά τη γνώμη μου την δημιουργία Υφυπουργείων.

Οι Νόμοι βάση των οποίων δημιουργήθηκαν είναι ΑΝΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ.

Τα υπάρχοντα Υφυπουργεία είναι και λειτουργούν παράνομα και κατ επέκταση οι αποφάσεις τους, αν προσβληθούν στο Δικαστήριο θα κυρηχθούν κατά την άποψη μου, νομικά άκυρες και οι αρνητικές επιπτώσεις θα είναι σοβαρότατες και αλυσιδωτές.

Το Σύνταγμα προνοεί ότι η Εκτελεστική Εξουσία αποτελείται μόνο από ένδεκα Υπουργεία και τροποποίηση του άρθρου αυτού θα θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη αυτή καθ εαυτή  της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού θα δώσει την ευκαιρία στην Τουρκική πλευρά να ισχυρισθεί ότι έχει,κατά τρόπο καθοριστικό,τροποποιηθεί το Σύνταγμα του 1960 που αποτελεί το θεμέλιο της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

2 Ακόμη όμως και αν τα Υφυπουργεία κριθούν συνταγματικά ο διορισμός των Υφυπουργών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ διότι το Σύνταγμα καθορίζει με τρόπο ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟ ποιες είναι οι εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο διορισμός Υφυπουργών ΔΕΝ περιλαμβάνεται στις εξουσίες αυτές.

Το πως καταφέρνουμε συνήθως να τα κάνουμε μπάχαλο είναι αξιοθαύμαστο.

Εναπόκειται τώρα στους αρμόδιους να μεριμνήσουν να αρθεί  η , κατά τη γνώμη μου, υφιστάμενη σοβαρότατη παρανομία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top