ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άναψαν τα αίματα στο εσωτερικό μέτωπο για την «πρόσκληση» Ερντογάν προς στον ΠτΔ - Το αλαλούμ και οι «βολές» Χριστοδουλίδη

Άναψαν τα αίματα στο εσωτερικό μέτωπο για την «πρόσκληση» Ερντογάν προς στον ΠτΔ - Το αλαλούμ και οι «βολές» Χριστοδουλίδη

Σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες ώρες με αφορμή τις πληροφορίες για "πρόσκληση" του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, να επισκεφθεί την Άγκυρα. Μετά τις δηλώσεις και αντιδηλώσεις των τελευταίων ωρών και αν ο Τούρκος Πρόεδρος απηύθυνε την πρόσκληση και κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε σήμερα από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ότι "αν έχω πρόσκληση από τον κύριο Ερντογάν, θα τον επισκεφθώ."

Την ίδια ώρα, θέλησε να στείλει το μήνυμα προς το εσωτερικό μέτωπο ότι, "η διαχείριση του κυπριακού χρειάζεται σοβαρότητα και σίγουρα δεν προσφέρεται για επικοινωνιακούς σκοπούς και εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων."

Πρόσθεσε ωστόσο πως «αν υπήρχε και ένα ενδεχόμενο να υπάρξει αυτή η συνάντηση σίγουρα όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν βοηθούν σε καμία απολύτως περίπτωση».

Τί θα χάσουμε ήταν η απάντηση του εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ. Ο Ονούφριος Κουλλάς υπενθύμισε πως πριν από περίπου δέκα χρόνια δεν αποδεχθήκαμε να επισκεφθεί ο Ντερβίς  Έρογλου τον τότε  Έλληνα Πρωθυπουργό, γιατί λέγαμε πως θα ήταν έμμεση αναγνώριση των κατεχομένων.

"Άρα και εμείς εύκολα μπορούμε να πούμε ότι με οποιαδήποτε ιδιότητα και αν πάει στην Άγκυρα ο Πρόεδρος, θα είναι έμμεση αναγνώριση από πλευράς Τουρκίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. "

Το ΑΚΕΛ με νέα ανακοίνωσή του επαναφέρει το θέμα της σύγκλησης του εθνικού συμβουλίου. Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το νέο ζήτημα που ανέκυψε με τα περί πρόσκλησης Ερντογάν προς τον Πρόεδρο για επίσκεψη στην Τουρκία, είναι ορισμένα από τα ζητήματα που υπογραμμίζουν την ανάγκη σύγκλησης του εθνικού συμβουλίου.

Ανδρέας Μαυρογιάννης: "Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι."

Άνευ βλάβης χαρακτήρισε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνάντησης, ο τέως διαπραγματευτής για το κυπριακό Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στο SIGMA λέγοντας χαρακτηριστικά πως, "δίνει ο άλλος ένα μικρό άνοιγμα και από τη στιγμή που μπορείς να εισέλθεις σε αυτό, κάνεις ό,τι μπορείς για να αλλάξεις τα πράγματα."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top