Ποσό ρεκόρ για παπούτσια 61 ετών – Πωλήθηκαν για 365.000 ευρώ σε δημοπρασία (Φώτο)

Ποσό ρεκόρ για παπούτσια 61 ετών – Πωλήθηκαν για 365.000 ευρώ σε δημοπρασία (Φώτο)

Το ρεκόρ όλων των εποχών έσπασαν σε δημοπρασία του οίκου Christie's τα παπούτσια με τα μεταλλικά καρφιά που φορούσε ο Roger Bannister στην ιστορική κούρσα που τον έκανε τον πρώτο άνθρωπο που έτρεξε το ένα μίλι κάτω από τα 4 λεπτά.

Πωλήθηκαν σε 2,5 λεπτά για το αστρονομικό ποσό των 365.000 ευρώ και είναι από τα ακριβότερα προσωπικά αντικείμενα που έχουν πωληθεί ποτέ σε δημοπρασίες διάσημων.

Χρειάστηκαν μόλις 3 λεπτά και 59,4 δευτερόλεπτα για να τρέξει ο Roger Bannister ένα μίλι το 1954 και να προκαλέσει μία ολόκληρη φιλολογία για δεκαετίες, για το αν είναι τελικά εφικτό για τον ανθρώπινο οργανισμό να ξεπεράσει αυτό το ρεκόρ.

H δημοπρασία από την πρώτη στιγμή είχε συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η τιμή των παπουτσιών θα έφτανε τα 50.000 ευρώ.

Όμως με το που ξεκίνησε η διαδικασία, δεν χρειάστηκαν παρά μόλις 2,5 λεπτά και ένα τηλεφώνημα από ανώνυμο πλειοδότη, ο οποίος έδωσε το αστρονομικό ποσό των 365.000 ευρώ για να τα αποκτήσει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

LIVE - Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός από όσο γνωρίζω», λέει ο Αραγτσί – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ και σε αμερικανικές βάσεις

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE