ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Διαμάχη» Αβ. Νεοφύτου και Χρ. Ερωτοκρίτου στην Ολομέλεια για το αφορολόγητο

«Διαμάχη» Αβ. Νεοφύτου και Χρ. Ερωτοκρίτου στην Ολομέλεια για το αφορολόγητο

Το αφορολόγητο εισόδημα και οι μισθοί του δημοσίου αποτέλεσαν το αντικείμενο στιχομυθίας μεταξύ του τέως Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και της Αναπληρώτριας Προέδρου του ΔΗΚΟ Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, στο πλαίσιο της συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας για τον κρατικό προϋπολογισμό το απόγευμα της Τετάρτης.

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Νεοφύτου ήταν αναφορές της κ. Ερωτοκρίτου, η οπο΄΄ια μίλησε για εποικοδομητικές προτάσεις εκ μέρους του, διερωτώμενη ωστόσο γιατί δεν εγκρίθηκε «έστω και μία πρόταση» κατά τη δεκαετή διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

Στην παρέμβασή του ο κ. Νεοφύτου είπε πως η αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος δεν ήταν ποτέ δική του θέση, αλλά θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας «που στήριξαν (το ΔΗΚΟ) και εξελέγη».

«Μία αστόχευτη πολιτική που θα βάλει στην τσέπη των υψηλόμισθων από 500 και 1000 ευρώ καθενός με 30% και 35% συντελεστή, όταν υπάρχουν 53.000 νοικοκυριά κάτω του ορίου της φτώχειας που έστω και αν κάνεις το αφορολόγητο ένα εκατομμύριο, αυτοί δεν θα πάρουν τίποτα», είπε.

Ανταπαντώντας, η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι αυτό που ανέφερε στην ομιλία της όχι προς τον κ. Νεοφύτου υπό την ιδιότητα του τότε ως Προέδρου του κυβερνώντος κόμματος ήταν «το πολιτικό ερώτημα γιατί αυτά δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο η διασύδενση του ΑΕΠ με τους μισθούς, αλλά και η έγνοια για τους χαμηλόμισθους η έγνοια για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα".

«Δεν θα μπούμε σε μια συζήτηση επί συγκεκριμένων πολιτικών αλλά χαίρομαι που προφανώς κάποιοι, και είναι με θετικό πρόσημο που το λέω, θεωρούν ότι θα πρέπει να μου απαντήσουν», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top