ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το «αδιαχώρητο» στην αγορά: Πού προκλήθηκε «συνωστισμός» και τα ψώνια της… τελευταίας στιγμής - «Ακόμα και μετά τις 6…»

Το «αδιαχώρητο» στην αγορά: Πού προκλήθηκε «συνωστισμός» και τα ψώνια της… τελευταίας στιγμής - «Ακόμα και μετά τις 6…»

Διανύουμε την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου, όπου περνάμε αξέχαστες στιγμές με τους αγαπημένους μας, για τους οποίους συνήθως ξοδεύουμε το κατιτίς παραπάνω ώστε να τους χαρίσουμε ένα καλό δώρο.

Όπως διαφάνηκε και φέτος από την αυξημένη κίνηση στην αγορά, οι Κύπριοι δεν δίστασαν, ασχέτως από την ακρίβεια, να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα τους ψώνια.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου (ΠΑΣΥΛΕ), Μάριος Αντωνίου, ανέφερε ότι η αγορά κινήθηκε πάρα πολύ καλά τόσο σε επισκεψιμότητα όσο και σε τζίρο.

«Η Παραμονή των Χριστουγέννων είναι η πιο εμπορική μέρα κάθε χρόνο. Φέτος, παρόλο που ήταν Κυριακή, είμαστε πλήρες ικανοποιημένοι για το σύνολο το λιανικού εμπορίου», σημείωσε, προσθέτοντας ότι λόγω καιρού ο κόσμος δεν περιορίστηκε μόνο σε εμπορικά κέντρα αλλά ψώνισε και από εμπορικούς δρόμους.

Συνεχίζοντας, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι πάντοτε αυτή την περίοδο οι υπεραγορές έχουν την «μερίδα του λέοντος» ενώ επίσης την τιμητική τους έχουν και τα κρεοπωλεία αλλά και τα αρτοποιεία. Ικανοποιητική κίνηση παρατηρήθηκε και στα καταστήματα ηλεκτρονικών συσκευών, παιχνιδιών αλλά και ένδυσης-υπόδησης.

«Οι υπεραγορές κινήθηκαν πολύ ψηλά, ήταν πάρα πολύ η κίνηση ακόμα και την τελευταία στιγμή. Από εκεί και πέρα καταστήματα παιχνιδιών και τεχνολογίας κινήθηκαν αρκετά καλά. Η ένδυση κινήθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό παρόλο που ο κόσμος περιμένει τα ξεπουλήματα που θα ξεκινήσουν αρχές του χρόνου», σημείωσε.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε και φέτος, αρκετοί Κύπριοι πήγαν λίγο πριν κλείσουν οι υπεραγορές για τα ψώνια τους.

«Δεν αλλάζουμε συνήθειες, είμαστε της τελευταίας στιγμής. Την Παραμονή των Χριστουγέννων, γινόταν το αδιαχώρητο πλησίον του κλεισίματος, ακόμα και μετά τις 6 το απόγευμα», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν υπήρξαν οποιαδήποτε προβλήματα, ο κ. Αντωνίου απάντησε ότι όλα κύλησαν ομαλά.

«Γενικά κινήθηκε χωρίς προβλήματα. Γενικά, τόσο σε όγκο κύκλου εργασιών όσο και σε αξία κύκλου εργασιών, φέτος είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά για το λιανικό εμπόριο. Ο κόσμος είναι πιο μαζεμένος, πιο μελετημένος και κάνει πιο στοχευμένες οι αγορές αλλά δεν έχουμε παράπονο», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top