ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος για τον θάνατο του αστυνομικού από τα επεισόδια στου Ρέντη - Βαραίνει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο

Θρήνος για τον θάνατο του αστυνομικού από τα επεισόδια στου Ρέντη - Βαραίνει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο

Σε απέραντη θλίψη βρίσκονται από χθες Τετάρτη (27/12) οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοι του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη.

Ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη, είχε μία αδερφή, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια υπηρετούσε στην Αθήνα. Παράλληλα είχε μία σύντροφο, ενώ δεν είχαν αποκτήσει παιδιά.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή (29/12) στη Θεσσαλονίκη. ενώ το «παρών» θα δώσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ο ενταφιασμός του άτυχου Γιώργου θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Αλλάζει το κατηγορητήριο

Ο θάνατος του 31χρονου αστυνομικού πρόκειται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθώς το κατηγορητήριο πρόκειται να αλλάξει αφού δεν πρόκειται πια για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά για ανθρωποκτονία τετελεσμένη.

Ως εκ τούτου, τόσο ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, όσο και οποιοσδήποτε άλλος εμπλέκεται στην υπόθεση πρόκειται να αντιμετωπίσουν βαρύτερες κατηγορίες.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες ο 18χρονος αναμένεται να κληθεί εκ νέου προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για ανθρωποκτονία.

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία

Την ίδια ώρα, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, κηρύχθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. τριήμερο πένθος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου: «Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατο του αστυνομικού

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top