ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκης Κεραυνός: Η επιβράβευση της οικονομικής πολιτικής και η διαφάνεια - Ποια η μοναδική του ανησυχία

Μάκης Κεραυνός: Η επιβράβευση της οικονομικής πολιτικής και η διαφάνεια - Ποια η μοναδική του ανησυχία

Για επίτευγμα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού.

«Θα θα αρχίσω με μια ευχάριστη δήλωση που αφορά την επιβράβευση ακόμα μια φορά της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει και ακολουθεί η Κυβέρνησή μας. Αναφέρομαι στη βράβευση του πράσινου ομολόγου του βιώσιμου ομολόγου που είχαμε εκδόσει τον περασμένο Απρίλιο. Ο οργανισμός Global Capital, ο οποίος κάθε χρόνο αξιολογεί αυτές τις εκδόσεις, έχει δώσει το πρώτο βραβείο στο ομόλογο της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 10-ετο ομόλογο. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα της οικονομικής μας πολιτικής και πώς διαχειριζόμαστε το δημόσιο χρέος».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δημιουργία της πλατφόρμας δημόσιων διαβουλεύσεων «e-consultations» καθώς και του ρυθμιστικού πλαισίου που τη διέπουν και πρόσθεσε: «Αυτή η πλατφόρμα δημόσιων διαβουλεύσεων είναι το ενιαίο σημείο διεξαγωγής όλων των δημόσιων διαβουλεύσεων που διενεργεί ο δημόσιος και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας. Η δημιουργία αυτής της πλατφόρμας είναι ένα μέτρο βελτίωσης του ρυθμιστικού πλαισίου, το οποίο συμβάλει στη βελτίωση του κράτους δικαίου και στην πλήρη διαφάνεια, καθώς επίσης και στη μεγαλύτερη συμμετοχικότητα στα καθημερινά θέματα, όπως νομοσχέδια και οποιαδήποτε άλλα σχέδια δράσης ετοιμάζουν τα Υπουργεία. Για τον σκοπό αυτόν έχει καταρτιστεί και συγκεκριμένος οδηγός».

Ο κ. Κεραυνός σημείωσε ότι η πλατφόρμα δημόσιων διαβουλεύσεων είναι έτοιμη και ότι οι αρμόδιοι λειτουργοί που θα τη διαχειρίζονται έχουν καταρτιστεί. Επεσήμανε δε ότι η πλατφόρμα θα συμβάλει στη συμμετοχικότητα και σε μεγαλύτερη διαφάνεια όσο αφορά τα νομοσχέδια και τα σχέδια δράσης που καταρτίζονται και υλοποιούνται από την Κυβέρνηση και τα διάφορα υπουργεία.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα όσα γράφονται για το θέμα του ανασχηματισμού, ο κ. Κεραυνός απάντησε: «Για το θέμα ήδη έχει εκφράσει τις θέσεις του και τις απόψεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η μοναδική ανησυχία που έχω είναι για το τι πρέπει να κάνουμε για να συνεχίσει η οικονομία μας να βρίσκεται σε μία καλή πορεία».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει οποιαδήποτε προσωπική επιθυμία σε περίπτωση ανασχηματισμού, ο κ. Κεραυνός είπε: «Τα θέματα ανασχηματισμού είναι αποκλειστικά θέματα της αρμοδιότητάς του Προέδρου της Δημοκρατίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Μελίνα Νικολαΐδη: Χώρισε με τον Αλέξανδρο ΠολυχρονιάδηΠροσπαθούν να αλλάξουν ρότα τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ - Με το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές του 2026

Προσπαθούν να αλλάξουν ρότα τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ - Με το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές του 2026

Σε μία πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων των διπλών εκλογών προχωρούν τα κόμματα, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματική επαφή με τη βάση, που εκ των πραγμάτων, δεν το έχουν πετύχει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top