Υποβαθμίστηκε το Χρηματιστήριο της Ελλάδος λόγω capital controls

Υποβαθμίστηκε το Χρηματιστήριο της Ελλάδος λόγω capital controls

Ο οίκος FTSE υποβίβασε την Αθήνα σε «προηγμένη αναπτυσσόμενη αγορά» όπως αυτή του Μεξικού, της Μαλαισίας και της Νότιας Αφρικής

Στην κατηγορία των advanced emerging αγορών ("προηγμένων αναπτυσσόμενων αγορών") υποβαθμίζει από το Μάρτιο του 2016 το Χρηματιστήριο Αθηνών ο οίκος FTSE, εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας της αγοράς, την επιβολή capital controls και την οκονομική αστάθεια.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά "δεν σχετίζονται με μια σταθερή ανεπτυγμένη αγορά" αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

Στην κατηγορία των προηγμένων αναπτυσσόμενων αγορών βρίσκονται οι αγορές της Βραζιλίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Μαλαισίας, του Μεξικό, της Πολωνίας, της Νότιας Αφρικής, της Ταιβάν, της Ταϊλάνδης και της Τουρκίας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς την εντατικοποίηση των επαφών για το Κυπριακό διαπιστώνει η κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να τονίζει ότι ο χρόνος πιέζει και πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη σύγκληση διευρυμένης συνάντησης πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

BEST OF TOTHEMAONLINE