ΔΙΕΘΝΗ

Αποχωρεί από την κυβέρνηση Μπάιντεν ο Τζον Κέρι

Αποχωρεί από την κυβέρνηση Μπάιντεν ο Τζον Κέρι

Τη θέση του ως ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης Μπάιντεν για το κλίμα εγκαταλείπει ο πρώην γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι μετά από τρία χρόνια, όπως δήλωσαν το Σάββατο δύο κυβερνητικές πηγές.

Η απόφαση του 80χρονου Κέρι - ο οποίος θα βοηθήσει την εκστρατεία επανεκλογής του Μπάιντεν - προκύπτει ένα μήνα τη διαμεσολάβησή του για την επίυευξη μιας διεθνούς συμφωνίας στο Ντουμπάι για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.

Ο Κέρι ενημέρωσε το Σάββατο το επιτελείο του για την απόφασή του, αφού μίλησε με τον Μπάιντεν την Τετάρτη, δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση. Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία απόφαση σχετικά με το ποιος μπορεί να επιλεγεί για να αντικαταστήσει τον Κέρι, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο Κέρι, ως υπουργός Εξωτερικών υπό τον Δημοκρατικό πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, βοήθησε επίσης στη διαμεσολάβηση για τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα το 2015, στην οποία τα έθνη δεσμεύτηκαν να λάβουν μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ο Κέρι διετέλεσε προηγουμένως γερουσιαστής των Δημοκρατικών στη Μασαχουσέτη και ήταν υποψήφιος του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του 2004, χάνοντας από τον Ρεπουμπλικανό εν ενεργεία Τζορτζ Μπους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top