ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Θετική υπό προϋποθέσεις η Κυβέρνηση στη συνέχιση στήριξης του ΟΚΥπΥ

ΥΠΟΙΚ: Θετική υπό προϋποθέσεις η Κυβέρνηση στη συνέχιση στήριξης του ΟΚΥπΥ

Η Κυβέρνηση δεν είναι αρνητική στη συνέχιση της κρατικής στήριξης στον ΟΚΥπΥ μετά τον Ιούνιο 2024, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού, ύστερα από συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Δαμιανό.

Ερωτηθείς μετά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Υπουργό Υγείας για το θέμα, ο κ. Κεραυνός σημείωσε επίσης ότι η κρατική στήριξη στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) δεν μπορεί να είναι συνεχιζόμενη για όλο το χρονικό διάστημα.

«Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η νομοθεσία θα πρέπει να εφαρμοστεί και από εκεί και πέρα, ανάλογα με το βαθμό υλοποίησης των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί από τις μέχρι τώρα διαβουλεύσεις, η Κυβέρνηση δεν είναι αρνητική στο να συνεχίσει τη βοήθεια, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι συνεχιζόμενο για όλο το χρονικό διάστημα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι έχουν αγγίξει και συζητήσει όλα τα θέματα που αφορούν το ΓεΣΥ και ότι οι αποφάσεις, αφού συγκεκριμενοποιηθούν θα ανακοινωθούν.

Οι δύο Υπουργοί ρωτήθηκαν επίσης κατά πόσο συζητήθηκε η βελτίωση της παροχής υπηρεσιών από το ΓεΣΥ αλλά και το λειτουργικό του κόστος το οποίο είναι υψηλότερο από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Κεραυνός τόνισε ότι η διαχείριση δημοσίων χρημάτων από οποιονδήποτε γίνεται, πρέπει να γίνεται με πολλή προσοχή, με πολύ ορθολογισμό και σοφία, γιατί είναι λεφτά των φορολογουμένων.

«Επομένως πρέπει να υπάρχει αποτελεσματικότητα και ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα που προκύπτει από τη διαχείριση των δημοσίων χρημάτων», είπε.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι έχουν ανταλλαγεί οι πρώτες απόψεις για πάρα πολλά θέματα και ότι τα πιο συγκεκριμένα θα εξεταστούν στην πορεία.

Περαιτέρω ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι υπήρξε μια πολύ παραγωγική ανταλλαγή απόψεων επί όλων των θεμάτων και επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά ότι η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα του ΓεΣΥ, ως μια κοινωνική κατάκτηση η οποία πρέπει να συνεχιστεί και να επιβιώσει.

«Επομένως η συζήτησή μας επικεντρώθηκε στις διάφορες πτυχές αυτού του θέματος, υπήρξε αλληλοενημέρωση για τα διάφορα θέματα και τις πτυχές των θεμάτων αυτών και έχουμε προδιαγράψει την συνεργασία μας που θα συνεχιστεί, μία καλή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, όπως πάντοτε είχε το Υπουργείο Οικονομικών», κατέληξε.

Έρευνα για διακοπή ρεύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Ο κ. Δαμιανός ρωτήθηκε κατά πόσο έχει γίνει οποιαδήποτε έρευνα για το που οφειλόταν το πρόβλημα που οδήγησε στη διακοπή ρεύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, την Δευτέρα.

Όπως ανέφερε, επρόκειτο για ένα ακραίο συμβάν το οποίο ο ΟΚΥπΥ κατάφερε να ελέγξει.

«Πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι για τέτοιου είδους συμβάντα ώστε να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι έχει γίνει κάποια έρευνα από πλευράς του ΟΚΥπΥ και εκεί που χρειάζεται θα τοποθετηθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκάλυψη: Ποιοι αποφάσισαν το «μπάζωμα στα Τέμπη» - Η άγνωστη σύσκεψη

Βροχές και καταιγίδα στο... μενού - Ποιες περιοχές επηρεάζονται και πότε

Μέχρι ποια ηλικία λαμβάνουν επίδομα τέκνου για αγόρια και μέχρι ποια για κορίτσια; Τι ισχύει για ΑμεΑ;

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου ΜαυρικίουΕυρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το θέμα της πρωτιάς ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κόψει πρώτο το νήμα την νύχτα της 9ης Ιουνίου. Στην πορεία, τα πράγματα άλλαξαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top