ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παγίδευαν τζίκλες εντός της κυριότητας των Βρετανικών Βάσεων - Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα

Παγίδευαν τζίκλες εντός της κυριότητας των Βρετανικών Βάσεων - Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα

Συνολικό χρηματικό πρόστιμο 4.500 ευρώ κλήθηκαν να καταβάλουν τρία πρόσωπα, τα οποία συνελήφθηκαν ως ύποπτα για παγίδευση μεταναστευτικών πουλιών (τζίκλες) εντός της κυριότητας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι τρεις συλλήψεις έγιναν στις 19, 21 και 23 Ιανουαρίου, όπου περίπολα κατάσχεσαν «φρέσκο- σκοτωμένες τζίκλες, δίχτυα, συσκευές απομίμησης πουλιών, κυνηγετικά όπλα και φυσίγγια».

Δύο από τους άνδρες που συνελήφθησαν και έλαβαν πρόστιμο θα εμφανιστούν επίσης στο δικαστήριο αντιμετωπίζοντας «περαιτέρω κατηγορίες για άλλα αδικήματα».

Στη μια εκ των περιπτώσεων , προστίθεται, το ένα πρόσωπο εντοπίστηκε στην περιοχή Αγίου Νικολάου Δεκέλειας, να έχει υπό την κατοχή του τρία δίχτυα μήκους 75 μέτρων, «ένα τεράστιο μέγεθος», σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πανίκο Παναγή.

Μιλώντας λίγο μετά την τελευταία σύλληψη, επίσης στον Άγιο Νικόλαο, ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής τόνισε ότι οι αστυνομικές δραστηριότητες για την καταπολέμηση της παγίδευσης πουλιών δεν θα σταματήσουν.

«Είμαστε περήφανοι για την επιτυχία που είχαμε στη μείωση του όγκου της παγίδευσης πουλιών που λαμβάνει χώρα εντός των ΒΒ και είμαστε αποφασισμένοι να το δούμε να συνεχίζεται», είπε.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι οι ΒΒ χρησιμοποιούν κάθε δυνατή τεχνολογία και πως «αυτό σημαίνει τη χρήση drones και καμερών για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε καλύτερη θέση να ανιχνεύσουμε και να καταγράψουμε αυτούς που σκοπεύουν να παγιδεύσουν αποδημητικά πτηνά εντός των ΒΒ».

Ο κ. Παναγή τόνισε ότι «η εργασιακή μας σχέση με την Bird Life Cyprus και την Επιτροπή κατά της Σφαγής Πτηνών (CABS) έχει επίσης αποδειχθεί πολύτιμη, βοηθώντας μας να στοχεύσουμε αποτελεσματικά τις περιοχές παγίδευσης πουλιών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Την τελευταία του Δημοσκόπηση για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου η τηλεόραση Sigma, στο πλαίσιο της εκπομπής «Χωρίς Περιστροφές».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top