ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Ένοπλος Ιρανός ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να σκοτώσει τα παιδιά του – Πώς τον συνέλαβε η ΟΠΚΕ

Ελλάδα: Ένοπλος Ιρανός ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να σκοτώσει τα παιδιά του – Πώς τον συνέλαβε η ΟΠΚΕ

Mία άκρως επικίνδυνη υπόθεση κλήθηκαν να διαχειριστούν πριν δύο ημέρες αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που κλήθηκαν να σπεύσουν στο Πολύγωνο για σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης (31/1), όταν ένας άνδρα από το Ιράν βγήκε εκτός εαυτού και άρχισε να χτυπά τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Στη συνέχεια ο άνδρας έβγαλε την γυναίκα από το σπίτι, άρπαξε ένα όπλο, ταμπουρώθηκε μέσα στον χώρο και άρχισε να απειλεί πως θα σκοτώσει τα παιδιά. Η γυναίκα του μάλιστα είδε το όπλο χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει αν πρόκειται για αληθινό ή για ψεύτικο.

Στο σημείο έσπευσαν ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ οι οποίοι κατάφεραν να εισέλθουν διακριτικά στο διαμέρισμα, να ακινητοποιήσουν τον δράστη και να παραδώσουν τα παιδιά στη μητέρα τους. Το όπλο κατασχέθηκε και όπως προέκυψε πρόκειται για ένα αεροβόλο με μεταλλικά σφαιρίδια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επρόκειτο για μία δύσκολη επιχείρηση καθώς τα παιδιά του δράστη ήταν παρόντα και ως εκ τούτου απαιτούνταν ειδικός χειρισμός προκειμένου να μην διατρέξουν κίνδυνο.

Όπως δήλωσε ο κ. Δημήτρης Μυλωνάς, μέλος ΔΣ Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και υπηρετών στις ΟΠΚΕ: «Τα τελευταία χρόνια ζητούμε με θέρμη να απεμπλακούν οι ΟΠΚΕ από τα μέτρα τάξης και τις φυλάξεις ώστε να βρεθούν δίπλα στον πολίτη. Καθημερινά το δελτίο ειδήσεων μας δικαιώνει καθώς δεν υπάρχει μέρα που να μην αναφερθούν συλλήψεις σε δύσκολα περιστατικά από ΟΠΚΕ. Ελπίζουμε αυτή η αλλαγή πλεύσης της Αστυνομίας με έμφαση στην αστυνόμευση και στην πάταξη της εγκληματικότητας να έχει διάρκεια και να μην κρατήσει για λίγο όπως τις προηγούμενες φορές».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top