ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έψησε» και την πίτσα ο πληθωρισμός: «Τσίμπησε» η τιμή της το 2023 – Πόση αύξηση κατέγραψε η Κύπρος

«Έψησε» και την πίτσα ο πληθωρισμός: «Τσίμπησε» η τιμή της το 2023 – Πόση αύξηση κατέγραψε η Κύπρος

Ανεπηρέαστη δεν θα μπορούσε να μείνει και η τιμή του αγαπημένου ανά το παγκόσμιο φαγητού, της πίτσας. Με την ακρίβεια να καλπάζει τον τελευταίο χρόνο, ήταν επόμενο να καταγραφεί αύξηση στα βασικά υλικά και κατ’ επέκταση, στην τελική τιμή της πίτσας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, τον Δεκέμβριο του 2023, η τιμή της πίτσας που αγοράστηκε από κατάστημα στην ΕΕ ήταν, κατά μέσο όρο, 5,9% υψηλότερη από ό,τι τον Δεκέμβριο του 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο μέσος όρος το 2023, ήταν 15,9% υψηλότερος από τον Δεκέμβριο του 2021. Αυτό δείχνει έναν πιο αργό ρυθμό πληθωρισμού στην τιμή της πίτσας κατά το 2023.

Μεταξύ των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υψηλότερος ετήσιος πληθωρισμός για την πίτσα τον Δεκέμβριο του 2023, καταγράφηκε στην Ουγγαρία με 13,4%, ακολουθούμενη από το Λουξεμβούργο με 11,3% και τη Λετονία με 10,6%.

Αντίθετα, στην Ολλανδία, σημειώθηκε μείωση της τάξης του 0,9%, ενώ μικρές αυξήσεις καταγράφηκαν στη Δανία κατά 0,6% και στο Βέλγιο κατά 1,0%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Κύπρος βρισκόταν ανάμεσα στις χώρες όπου καταγράφηκαν οι μικρότερες αυξήσεις. Συγκεκριμένα, η Κύπρος κατά τον Δεκέμβριο του 2023 κατέγραψε αύξηση της τάξης του 3,4% στην τιμή της πίτσα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο τηςΚυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top