ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έψησε» και την πίτσα ο πληθωρισμός: «Τσίμπησε» η τιμή της το 2023 – Πόση αύξηση κατέγραψε η Κύπρος

«Έψησε» και την πίτσα ο πληθωρισμός: «Τσίμπησε» η τιμή της το 2023 – Πόση αύξηση κατέγραψε η Κύπρος

Ανεπηρέαστη δεν θα μπορούσε να μείνει και η τιμή του αγαπημένου ανά το παγκόσμιο φαγητού, της πίτσας. Με την ακρίβεια να καλπάζει τον τελευταίο χρόνο, ήταν επόμενο να καταγραφεί αύξηση στα βασικά υλικά και κατ’ επέκταση, στην τελική τιμή της πίτσας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, τον Δεκέμβριο του 2023, η τιμή της πίτσας που αγοράστηκε από κατάστημα στην ΕΕ ήταν, κατά μέσο όρο, 5,9% υψηλότερη από ό,τι τον Δεκέμβριο του 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο μέσος όρος το 2023, ήταν 15,9% υψηλότερος από τον Δεκέμβριο του 2021. Αυτό δείχνει έναν πιο αργό ρυθμό πληθωρισμού στην τιμή της πίτσας κατά το 2023.

Μεταξύ των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υψηλότερος ετήσιος πληθωρισμός για την πίτσα τον Δεκέμβριο του 2023, καταγράφηκε στην Ουγγαρία με 13,4%, ακολουθούμενη από το Λουξεμβούργο με 11,3% και τη Λετονία με 10,6%.

Αντίθετα, στην Ολλανδία, σημειώθηκε μείωση της τάξης του 0,9%, ενώ μικρές αυξήσεις καταγράφηκαν στη Δανία κατά 0,6% και στο Βέλγιο κατά 1,0%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Κύπρος βρισκόταν ανάμεσα στις χώρες όπου καταγράφηκαν οι μικρότερες αυξήσεις. Συγκεκριμένα, η Κύπρος κατά τον Δεκέμβριο του 2023 κατέγραψε αύξηση της τάξης του 3,4% στην τιμή της πίτσα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top