ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έτρεξαν» όλοι για αγορά ηλεκτρικού: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα σχέδια επιδότησης - Πόσες αιτήσεις έγιναν σε 48 ώρες

«Έτρεξαν» όλοι για αγορά ηλεκτρικού: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα σχέδια επιδότησης - Πόσες αιτήσεις έγιναν σε 48 ώρες

Μεγάλο ενδιαφέρον επέδειξαν οι πολίτες για τα σχέδια επιδότησης για αγορά ηλεκτρικού οχήματος, μετά το άνοιγμα της διαδικασίας αιτήσεων το Σάββατο.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, μέχρι το πρωί της Δευτέρας, είχαν υποβληθεί 984 αιτήσεις για αγορά καινούριου ηλεκτρικού οχήματος, 252 αιτήσεις για απόσυρση και αντικατάσταση με καινούριο υβριδικό όχημα χαμηλών εκπομπών CO2, 44 αιτήσεις για αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου, 230 αιτήσεις για αγορά καινούργιας ηλεκτρικής μηχανής. Επίσης, έχουν υποβληθεί 45 αιτήσεις για απόσυρση έναντι παροχής δωρεάν εισιτηρίων αξίας €250 για χρήση στις τακτικές γραμμές λεωφορείων και εφάπαξ ποσού €500. Επιπλέον, έχουν ήδη εξαντληθεί οι 104 διαθέσιμες χορηγίες για αγορά μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος.

Όσον αφορά τις πολύτεκνες οικογένειες, έχουν εξαντληθεί και οι 30 χορηγίες που αφορούν αγορά καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος, ενώ παραμένουν ακόμα 12 διαθέσιμες αιτήσεις για απόσυρση και αντικατάσταση με καινούργιο υβριδικό όχημα χαμηλών εκπομπών CO2.

Μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύουν και οι επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς έχουν εξαντληθεί και οι 4 χορηγίες για αγορά καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος κατηγορίας Ν2 (εμπορικό μικτού βάρους που υπερβαίνει τα 3.500 κιλά αλλά δεν υπερβαίνει τα 12.000 κιλά) και οι 2 για αγορά καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος κατηγορίας M2 (μικρό λεωφορείο το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από οκτώ θέσεις καθημένων).

Για τα ταξί, έχουν μέχρι στιγμής υποβληθεί 23 αιτήσεις για αγορά καινούργιου ηλεκτρικού ταξί και μία για απόσυρση και αντικατάσταση με καινούργιο υβριδικό ταξί χαμηλών εκπομπών CO2.

Το πρωί της Δευτέρας υπήρχαν ακόμη 976 διαθέσιμες αιτήσεις για απόσυρση και αντικατάσταση με καινούργιο όχημα ιδιωτικής χρήσης χαμηλών εκπομπών CO2 από τις 1.228, 843 από τις 1.827 αιτήσεις για χορηγία για αγορά καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος ιδιωτικής χρήσης, 663 από τις 893 για ηλεκτρικές μηχανές και 889 από τις 933 για χορηγία για αγορά καινούργιου ηλεκτρικού ποδήλατου.

Έχουν επίσης απομείνει 27 διαθέσιμες αιτήσεις από τις 72 για απόσυρση έναντι παροχής δωρεάν εισιτηρίων αξίας €250 για χρήση στις τακτικές γραμμές λεωφορείων και εφάπαξ ποσού €500.

Η διαδικασία καταχώρησης των αιτήσεων γίνεται διαδικτυακά για όλες τις κατηγορίες χορηγιών στην ιστοσελίδα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών από τις 17/02/2024 μέχρι τις 11/10/2024 ή μέχρι εξαντλήσεως των χορηγιών κάθε κατηγορίας, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Δείτε τη στιγμή της αναχαίτισης των ιρανικών drone πάνω από το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ - Απίστευτα βίντεο

Ναρκωτικά σε ντουλάπι δεσμοφύλακα - Διευκρινίσεις Φυλακών για το δημοσίευμα

14 Απριλίου 2019: Όταν ο Νικόλας Μεταξάς σοκάρει την Κύπρο- Η ιστορία του πρώτου «Serial Killer» του νησιού

Ο νεαρός Αθηνόδωρος που αγαπά και προσπαθεί για την διατήρηση της κυπριακής παράδοσης – Όσα ασχολείται και πως φούντωσε η αγάπη από τα παιδικά χρόνια

Κύπρια τραγουδίστρια εξομολογείται: «Λέω να πάω και για δεύτερο παιδί»

Ισραήλ: Αεράμυνα από ατσάλι - Αυτά είναι τα συστήματα ασφαλείας που αναχαίτισαν την επίθεση του Ιράν - Βίντεο

Ισραήλ VS Ιράν: Ποια χώρα έχει τον πιο ισχυρό στρατόLIVE: Ισραήλ: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για νέο μέτωπο» - Ιράν: «Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις μας θα είναι περιορισμένες»

LIVE: Ισραήλ: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για νέο μέτωπο» - Ιράν: «Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις μας θα είναι περιορισμένες»

Ώρα μηδέν για την Μέση Ανατολή, καθώς το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ. Το 99% των 300 πυραύλων και drone αναχαιτίστηκαν, την στιγμή που ο εκπρόσωπος των IDF είπε ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα νέο μέτωπο». Από πλευράς του, το Ιράν είχε ανακοινωσει πως ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις θα είναι περιορισμένες. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top