LIKE ONLINE

Το παιδί που ανατράφηκε από σκύλους: Της έμαθαν να γαβγίζει να περπατάει στα τέσσερα - Δείτε βίντεο

Το παιδί που ανατράφηκε από σκύλους: Της έμαθαν να γαβγίζει να περπατάει στα τέσσερα - Δείτε βίντεο

Απίστευτη είναι η ιστορία ενός παιδιού που ανατράφηκε από σκύλους.

Η ιστορία της Οξάνα Μαλάγια, μιας Ουκρανής που πέρασε σημαντικό μέρος της παιδικής της ηλικίας ζώντας ανάμεσα σε αδέσποτα σκυλιά, αποτελεί μια βαθιά και ανησυχητική εξέταση της ανθρώπινης φύσης, της επιβίωσης και της ουσιαστικής ανάγκης για ανθρώπινη επαφή.

Η ζωή της Μαλάγια πήρε μια αδιανόητη τροπή στην τρυφερή ηλικία των τριών ετών, όταν οι αλκοολικοί γονείς της, συγκλονισμένοι από τις συνθήκες που επικρατούσαν, την άφησαν έξω στο κρύο. Αναζητώντας ζεστασιά και καταφύγιο, βρήκε παρηγοριά στη συντροφιά ενός σκύλου και της οικογένειας του. Αυτή η απόφαση, που καθοδηγείται από ένα αρχέγονο ένστικτο επιβίωσης, την οδήγησε στο να υιοθετήσει τις συμπεριφορές και τις μεθόδους επικοινωνίας των σκύλων που έγιναν η οικογένειά της.

Για πέντε χρόνια, η Μαλάγια έζησε με αυτά τα σκυλιά, εγκαταλείποντας την ανθρώπινη ομιλία και υιοθετώντας τις συνήθειές τους, όπως το περπάτημα στα τέσσερα, η κατανάλωση ωμού κρέατος και η αναζήτηση τροφής σε κάδους απορριμμάτων. Η μεταμόρφωσή της ήταν τόσο πλήρης που έγινε περισσότερο σκύλος παρά άνθρωπος, μια κατάσταση που αναδεικνύει την εύπλαστη φύση των νεαρών μυαλών και τη βαθιά επίδραση των πρώιμων επιρροών.

Μόλις στα εννέα της χρόνια ο ευρύτερος κόσμος αντιλήφθηκε την κατάστασή της. Οι ουκρανικές αρχές, αφού ειδοποιήθηκαν από έναν γείτονα που άκουσε το γάβγισμά της, προσπάθησαν να τη σώσουν. Ωστόσο, αρχικά συνάντησαν την αντίσταση από την αγέλη των σκύλων. Μόνο με στρατηγικό αντιπερισπασμό κατάφεραν να φέρουν τη Μαλάγια σε ένα περιβάλλον ανθρώπινης φροντίδας. Ωστόσο, η μετάβαση από τη ζωή της ανάμεσα σε σκύλους στην ενσωμάτωση στην ανθρώπινη κοινωνία ήταν γεμάτη προκλήσεις. Η Μαλάγια , η οποία μέχρι τότε είχε τη νοητική ικανότητα ενός 6χρονου, αντιμετώπισε σημαντικά εμπόδια στην εκμάθηση της γλώσσας και στην προσαρμογή στα ανθρώπινα πρότυπα.

 

Η περίπτωση της Μαλάγια υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο της άμεσης ανθρώπινης αλληλεπίδρασης στην ανάπτυξη των παιδιών. Η παιδοψυχολόγος Lyn Fry εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με την ικανότητα της Μαλάγια να ενταχθεί πλήρως στην κοινωνία, τονίζοντας τη σημασία της απόκτησης γλωσσικών δεξιοτήτων μέχρι μια ορισμένη ηλικία για τη γνωστική ανάπτυξη.

Η ιστορία της Μαλάγια αποτελεί μια έντονη υπενθύμιση των βαθιών επιπτώσεων της παραμέλησης και της σημασίας των περιβαλλόντων φροντίδας για τα παιδιά. Δείχνει την απίστευτη προσαρμοστικότητα του ανθρώπινου μυαλού αλλά και την ευπάθειά του σε πρώιμες εμπειρίες.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top