ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΟΠ: Φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον από την ΕΦ – Ο λόγος και οι συζητήσεις που βρίσκονται στο τραπέζι – Εντολή να «κλειδώσουν» εντός του 2024  

ΣΥΟΠ: Φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον από την ΕΦ – Ο λόγος και οι συζητήσεις που βρίσκονται στο τραπέζι – Εντολή να «κλειδώσουν» εντός του 2024   

Ο ένας μετά τον άλλο φεύγουν οι ΣΥΟΠ από την Εθνική Φρουρά.

Το χαμηλό ενδιαφέρον που προκύπτει για το θεσμό των Συμβασιούχων Οπλιτών, αλλά και οι σοβαρές ελλείψεις, αφού πολλοί εγκαταλείπουν τη θέση τους για μια άλλη δουλειά, προκαλεί «πονοκέφαλο» στο Υπουργείο Άμυνας.

Πολλοί είναι οι ΣΥΟΠ που εγκαταλείπουν το στράτευμα για την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την ΑΗΚ ή άλλη δουλειά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι μισθολογικός στις πλείστες των περιπτώσεων. Είναι καθηλωμένοι στον συγκεκριμένο μισθό για χρόνια και εκεί που μια δουλειά τους δίνει το δικαίωμα ακόμα και με τα ίδια λεφτά να φύγουν, το κάνουν για καλύτερους όρους εργασίας».

Αυτή τη στιγμή ένα ΣΥΟΠ δουλεύει πενθήμερο αλλά βγάζει 5-6 υπηρεσίες τον μήνα. Δηλαδή δύο σαββατοκύριακα το μήνα όπουμία από τις δύο μέρες Σάββατο ή Κυριακή θα είναι υπηρεσία.

Το μέλλον τους είναι αβέβαιο γι’ αυτό και στις νέες θέσεις που άνοιξαν δεν υπήρχε και τόση ανταπόκριση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Υπουργείο Άμυνας κάνει προσπάθεια εδώ και λίγο καιρό ώστε να δώσει κίνητρα στους Συμβασιούχους Οπλίτες για να παραμείνουν στην Εθνική Φρουρά.

Η Κυβέρνηση ετοίμασε πλάνο για τη μισθολογική αναβάθμιση των Συμβασιούχων Οπλιτών το οποίο βρίσκεται ενώπιον του Υπουργείου Οικονομικών.

Μέχρι τώρα διεύρυναν το ηλικιακό όριο φτάνοντας το στα 42 έτη και ο λόγος που έγινε αυτό, είναι για να δοθεί χρόνος στις επιτροπές που συγκρότησαν να δουν ποιες από τις προτάσεις θα προχωρήσουν.

Στις συζητήσεις βρίσκεται τόσο η μονιμοποίηση των Συμβασιούχων οπλιτών στην Εθνική Φρουρά όσο και η ένταξη τους σε κλίμακες μισθοδοσίας του Δημοσίου ώστε να παίρνουν προσαυξήσεις με τα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι η μονιμοποίηση των ΣΥΟΠ σε καριερίστες στρατιωτικούς  θα εξαρτηθεί από τις επιχειρησιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς.

«Κάποιες προτάσεις κόλλησαν στο οικονομικό, αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται ώστε να εξασφαλιστεί το μέλλον τους πέραν των 42 χρόνων, ενώ η ίδια η Προεδρία έδωσε εντολή το θέμα να λυθεί και να «κλειδώσει» εντός του 2024», κατέληξε η αρμόδια πηγή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Άγριος καυγάς μετά από το debate των υποψήφιων δημάρχων Λεμεσού - Άτομο δέχθηκε μπουνιά

Νέα ανακοίνωση από την Kition Ocean Holdings - «Η μεταφορά των υπαλλήλων δεν είναι ζήτημα επιλογής από την Κυβέρνηση»

«Νέκρωσε» το Φτερικούδι μετά το κλείσιμο της Μονής - Προσπαθούν να βρουν μοναχούς από το… εξωτερικό

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου ΜαυρικίουΣτις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30 π.μ., θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top