ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυπριακή παραλία ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου - Στη λίστα και δυο ελληνικές

Κυπριακή παραλία ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου - Στη λίστα και δυο ελληνικές

Στην ετήσια λίστα με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Tripadvisor, βρίσκεται και μια του νησιού μας. Φυσικά από την συγκεκριμένη λίστα δεν απουσιάζουν και οι ελληνικές παραλίες, καθώς υπάρχουν δυο ανάμεσα στις καλύτερες.

Αυτή που βγήκε ως η καλύτερη παραλία του κόσμου βρίσκεται στην Πορτογαλία και είναι η Praia da Falesia, ενώ στην Κρήτη και στην Κεφαλονιά είναι οι δυο παραλίες της Ελλάδας που βρίσκονται στην λίστα. 

Στην 22η θέση κυπριακή παραλία 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την παραλία Nissi Beach, που βρίσκεται στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, μια δημοφιλής παραλία στο τουριστικό θέρετρο της Αγίας Νάπας, στη νοτιοανατολική περιοχή του νησιού μας. Εκτείνεται σε ένα μήκος που φτάνει τα 500 μέτρα και το νερό της είναι αρκετά καθαρό, ενώ στην περιοχή της είναι υψωμένη μια γαλάζια σημαία, η οποία είναι μια διάκριση για παραλίες με καθαρά νερά.

Η παραλία έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για ταξιδιώτες που επιδιώκουν την νυχτερινή διασκέδαση. Επίσης κάποιος επισκέπτης μπορεί να ασκήσει διάφορα θαλάσσια αθλήματα όπως το θαλάσσιο σκι και η ιστιοσανίδα. Υπάρχουν επίσης δύο γήπεδα μπιτς βόλεϊ που είναι ανοικτά για το κοινό.

Το όνομα της, το πήρε από ένα μικρό νησάκι, το Νίσσι, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την ακτή. Το ακατοίκητο νησάκι είναι εύκολα προσβάσιμο με τα πόδια μέσα από τα ρηχά νερά της παραλίας. Η τοποθεσία του παρέχει ένα καλό καταφύγιο για το υπόλοιπο της παραλίας. Το νησάκι είναι καλυμμένο με τοπική βλάστηση χαμηλού επιπέδου.

Παραλία Νησί στην Αγία Νάπα

 

Στη λίστα και δύο ελληνικές

Στη λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου βρέθηκαν για άλλη μία χρονιά δύο ελληνικές, η παραλία Φαλάσαρνα στην Κρήτη (19η θέση) και ο Μύρτος στην Κεφαλονιά (23η θέση).

Παραλία Μύρτος 

Η παραλία Μύρτου ή απλά Μύρτος είναι μια παραλία στη Κεφαλονιά που θεωρείται η πιο διάσημη παραλία του νησιού και ένα από τα κύρια αξιοθέατά του, αφού τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού και είναι βραβευμένη με τη γαλάζια σημαία. Ο Μύρτος είναι οργανωμένη παραλία, με καντίνα, ομπρέλες, ξαπλώστρες και ναυαγοσώστη.

Παραλία Μύρτος (Κεφαλονιά, Ελλάδα) - Κριτικές - Tripadvisor

Παραλία Φαλάσαρνα στην Κρήτη

Η Φαλάσαρνα βρίσκεται 59 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 12 χιλιόμετρα δυτικά της Κισάμου. Η Φαλάσαρνα αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς στην Κρήτη, τόσο για τις παραλίες, όσο και για λόγους οικολογικού ενδιαφέροντος.

Η καλύτερη παραλία στον κόσμο

Η κορυφαία παραλία του κόσμου, η Praia da Falesia, η οποία εκτοξεύτηκε από την 6η θέση πέρυσι, έχει συγκεντρώσει 5.900 κριτικές μέχρι σήμερα - με το 68% αυτών να της απονέμει την πολυπόθητη βαθμολογία των «πέντε φυσαλίδων».

Το Tripadvisor ανέφερε ότι η παραλία που κέρδισε το παγκόσμιο βραβείο είναι «γνωστή για τους δραματικούς κόκκινους, αμμώδεις βράχους της και είναι προσβάσιμη από μια ξύλινη σκάλα», προσθέτοντας: «Είναι αγαπητή από τους κριτικούς του Tripadvisor για τη μαλακή, πουδρένια άμμο της, ιδανική για ηλιοθεραπεία και περιπάτους».

Η λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου

1.  Praia da Falésia Πορτογαλία

2.  Spiaggia dei Conigli, Ιταλία

3.  La Concha Beach, Ισπανία

4.  Ka'anapali Beach, Χαβάη

5.  Grace Bay Beach, Turks and Caicos

6.  Anse Lazio, Σεϋχέλλες

7.  Manly Beach, Αυστραλία

8.  Eagle Beach, Αρούμπα

9.  Siesta Beach, Φλόριντα

10. Varadero Beach, Κούβα

11. Playa Pilar, Κούβα

12. Balandra Beach, Μεξικό

13. Reynisfjara Beach, Ισλανδία

14. Poipu Beach Park, Χαβάη

15. Seven Mile Beach, Νησιά Κέιμαν

16. Playa de Las Canteras, Ισπανία

17. Ipanema Beach, Βραζιλία

18. Playa Manuel Antonio, Κόστα Ρίκα

19. Φαλάσαρνα, Ελλάδα

20. Nungwi Beach, Τανζανία

21. Kelingking Beach, Ινδονησία

22. Nissi Beach, Κύπρος

23. Μύρτος, Ελλάδα

24. Playa Norte, Μεξικό

25. Muro Alto Beach, Βραζιλία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top