ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ υποδέχθηκε τον Ιταλό Πρόεδρο - Σε εξέλιξη συνομιλίες στο Προεδρικό - Δείτε φωτογραφίες

Ο ΠτΔ υποδέχθηκε τον Ιταλό Πρόεδρο - Σε εξέλιξη συνομιλίες στο Προεδρικό - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Ιταλίας στην Κύπρο.

Στις 16:05 το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και την Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη. Κατά την τελετή υποδοχής έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ιταλίας και της Κύπρου, ενώ άγημα της Εθνικής Φρουράς απέδωσε τιμές.

Ο Πρόεδρος Ματαρέλα κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, Πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ οι Πρόεδροι Κύπρου και Ιταλίας χαιρέτησαν τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι κατευθήνθηκαν προς την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου στρώθηκε κόκκινο χαλί και έκαναν χειραψία μπροστά από την είσοδο του κτηρίου, στο οποίο εισήλθαν στη συνέχεια.

Οι δυο Προέδροι είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών των δυο χωρών στην παρουσία των δύο Προέδρων. Αναμένεται ότι στη συνέχεια οι Πρόεδροι Χριστοδουλίδης και Ματερέλα θα προβούν σε δηλώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, το απόγευμα οι δύο Πρόεδροι θα επισκεφθούν το Δημαρχείο Λευκωσίας και την παλιά πόλη της πρωτεύουσας κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής, ενώ ο Πρόεδρος Ματαρέλα θα έχει και συνάντηση με μέλη της ιταλικής κοινότητας στην Κύπρο.

Το βράδυ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραθέσει μαζί με τη σύζυγό του επίσημο δείπνο προς τιμή του Προέδρου της Ιταλίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top