ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου: «Θα παλέψουμε να φέρουμε το κόμμα μας ενωμένο ξανά» - Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις

Αννίτα Δημητρίου: «Θα παλέψουμε να φέρουμε το κόμμα μας ενωμένο ξανά» - Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις

Τα είπε όλα η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου στέλνωντας μήνυμα ενότητας και περηφάνειας για μια δυνατή Κύπρο στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου της Παράταξης, η Αννίτα Δημητρίου απευθυνόμενη στην παλιά ηγεσία του κόμματος τόνισε πώς εσείς επιλέξατε να αναλάβει ηνία η νέα γενιά και απολογούμαστε αν σας πληγώσαμε.

«Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε με ήθος με διαφάνεια για το καλό αυτό του τόπο. Οι αντιπαραθέσεις των πολίτικών δεν είναι προβλήματα των πολιτών. Η ακρίβεια, τα δάνεια αυτά είναι τα προβλήματά τους. Πρέπει να δίνουμε λύσεις όπου μπορούμε. Να διαμορφώνουμε και να εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις. Με έγνοια τον κόσμο», συνέχισε η Αννίτα Δημητρίου ενώ πρόσθεσε πως θα παλέψουμε να φέρουμε το κόμμα μας ενωμένο ξανά.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο Προέδρος της Δημοκρατίας δεν εμποδίζεται από κανένα να εκτελέσει τα καθήκοντά του αλλά πρέπει να προχωρά με σύνεση και διαφάνεια.

«Από σήμερα να αφήσουμε στην άκρη κάθε αντιπαράθεση και να ακούσουμε τον κόσμο μας. Εξάλλου από το αποτέλεσμα θα κριθούμε όλοι και όλες. Εξάλλου μόνο στον περήφανο κόσμο του ΔΗΣΥ λογοδοτούμε. Είναι εθνικό μας χρέος στην Ευρώπη να στείλουμε τους καλύτερους. Για μια δυνατή Κύπρο στην ΕΕ», πρόσθεσε.

«Ο ΔΗΣΥ θα μείνει πρωταγωνιστής, σας το διαβεβαιώ. Δυνατή ομάδα, δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη. Ενωμένοι, δυνατοί. Με τον Συναγερμό όρθιο και περήφανο!», κατέληξε η Πρόεδρος της Παράταξης.

Διαβάστε όλοκληρη την ομιλία της πιο κάτω

Ομιλία Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτας Δημητρίου
στο Ανώτατο Συμβούλιο Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024

Αξιότιμε Τέως Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας και Επίτιμε Πρόεδρε του Δημοκρατικού Συναγερμού
Αγαπητέ Τέως Πρόεδρε του Δημοκρατικού Συναγερμού
Αγαπητέ Ευρωβουλευτή, Αντιπρόεδρε του EPP Group και Πρώην Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μεϊμαράκη είναι τιμή και χαρά που σας έχουμε σήμερα μαζί σας
Ιστορικά Στελέχη, Ηγεσία,
Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες Βουλευτές και Βουλεύτριες
Πρώην Υπουργοί
Excelences Ambassadors
Αγαπητά Μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Περήφανη νεολαία μας, ΓΟΔΗΣΥ, ΟΝΕ, Πρεσβύτεροι
Περήφανα στελέχη μας

Κυρίες και Κύριοι

Θέλω να σας καλωσορίσω όλες και όλους! Τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά.
Και να σας ευχαριστήσω από καρδιάς που είστε εδώ! Δίνοντας παλμό και δύναμη σ’ ένα κοινό σκοπό.

Πατώντας με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, στο πιο γερό θεμέλιο: Την ευρωπαϊκή μας προοπτική! Την κοινή συνισταμένη που μας ενώνει, φίλες και φίλοι.

Και αυτή για εμάς είναι αδιαμφισβήτητη!

Συναντιόμαστε σήμερα εδώ λοιπόν, όχι απλά ως μέλη της Παράταξης μας, αλλά ως πολίτες της χώρας που αγαπάμε. Ως πολίτες της Κύπρου μας! Ως ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες!

Και είναι μια στιγμή καθοριστική!

Γιατί δεν βρισκόμαστε ενώπιον της επιλογής ενός κόμματος… Αλλά ενώπιον ενός μεγάλου οράματος. Μιας επιλογής, η οποία αφορά άμεσα την κατεύθυνση και το μέλλον που θέλουμε για την πατρίδα μας. Το μέλλον που θέλουμε για την ίδια την Ευρώπη.

Η επικείμενη μάχη που έχουμε να δώσουμε δεν είναι μόνο για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, συναγωνιστές και συναγωνίστριες… Αλλά για την Κύπρο μας. Για να διαμορφώσουμε μαζί το κοινό μας μέλλον στο ευρωπαϊκό μας «σπίτι».

Η αλήθεια είναι ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι υπαρξιακών απειλών. Πολιορκητικοί κριοί, η γεωπολιτική αστάθεια, οι αλλεπάλληλες κρίσεις, ο ευρωσκεπτικισμός, ανέξοδος και επικίνδυνος λαϊκισμός των άκρων.

Η απάντηση στις προκλήσεις δεν είναι λιγότερη Ευρώπη, δεν είναι μεγαλύτερη περιχαράκωση, δεν είναι σίγουρα αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών: Είναι ακόμη περισσότερη Ευρώπη, ακόμη βαθύτερη ενοποίηση, ακόμη περισσότερη δημοκρατία!

Θέλουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοπόρα! Να ηγείται στη βιώσιμη ανάπτυξη, να στέκεται αρωγός στα κράτη μέλη ανοίγοντας νέες προοπτικές στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Να αντιμετωπίζει με συλλογικότητα κάθε πρόκληση, να ηγείται.

Να εξασφαλίζει οικονομική ευρωστία στους πολίτες της και να βάζει φραγή στην ακρίβεια και στις πληθωριστικές τάσεις. Nα είναι ανταγωνιστική προσφέροντας αξιόλογες θέσεις εργασίας, διασφαλίζοντας το μέλλον στους νέους και νέες της. Να αντιστρέφει το brain drain σε brain gain.

Θέλουμε μια Ευρώπη συμπεριληπτική που επενδύει στην ανοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη, στην ισότητα, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους και ευάλωτους. Χωρίς να δημιουργεί κράτη δύο ταχυτήτων, κράτη ουραγούς των εξελίξεων.

Πιστεύουμε σε μια Ευρώπη ενωμένη και ισχυρή που να μπορεί να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της. Με ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων, έλεγχο και τερματισμό στην παράνομη μετανάστευση και δίωξη στους λαθρέμπορους ψυχών.

Να στέκεται ανάχωμα στη διάβρωση που επιχειρούν οι ακραίες, αντιδημοκρατικές, εξτρεμιστικές, απολυταρχικές δυνάμεις, καλλιεργώντας τον φόβο και σπέρνοντας τη μισαλλοδοξία. Να μπορεί ν’ αναχαιτίσει την παραπληροφόρηση και τη ρητορική μίσους.

Ν’ αντιδρά με άμεσα αντανακλαστικά στις ραγδαίες εξελίξεις, διεκδικώντας και διαδραματίζοντας τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, ως καταλύτης ειρήνης και ασφάλειας σ’ ένα ζοφερό και πολύπλοκο γεωπολιτικό σκηνικό. Μακριά από πολιτικές δύο μέτρων και δύο σταθμών. Με ισότιμη αντιμετώπιση απέναντι στα κράτη μέλη της. Επαναλαμβάνω, θέλουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ηγείται.

Αυτή την Ευρώπη οραματιζόμαστε! Και αυτή διεκδικούμε!

Η προστασία και η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, φίλες και φίλοι, μέσα από τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, τις θεμελιώδεις ελευθερίες, το κράτος δικαίου αποτελεί τον πυρήνα της κοινής μας πορείας προς το μέλλον. Και πρέπει να διασφαλιστεί ως το μεγαλύτερο κεκτημένο!

Ιδιαίτερα για μας που εδώ και 50 χρόνια βιώνουμε την ανοιχτή πληγή της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Της βάναυσης και κατάφωρης καταπάτησης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας. Με μια Τουρκία η οποία προκαλεί καθημερινά, παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και προσπαθεί συνεχώς να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα, χρησιμοποιώντας τις προσφιλείς της ανορθόδοξες μεθόδους: την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού με στόχο την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιού, τον σφετερισμό των ελληνοκυπριακών κατεχομένων περιουσιών, την παραβίαση του status quo στη νεκρή ζώνη, την εμμονή στη διχοτομική λύση των δύο κρατών, την εκστρατεία σε διεθνή φόρουμ για αναγνώριση του ψευδοκράτους, την παραπληροφόρηση και το αφήγημα ότι η δική μας πλευρά ευθύνεται για το αδιέξοδο.

Επτά χρόνια έχουν περάσει από το Κραν Μοντανά και βρισκόμαστε επιτέλους ξανά μπροστά σε μια θετική εξέλιξη, με τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Οφείλουμε λοιπόν κυβέρνηση και κόμματα, να την αξιοποιήσουμε μέχρι την τελευταία ρανίδα ελπίδας! Να εργαστούμε ακούραστα και συγκροτημένα με συναντίληψη εντός του Εθνικού Συμβουλίου, με τακτικές συναντήσεις, για διαμόρφωση κοινής στρατηγικής. Να δρούμε προληπτικά και όχι να τρέχουμε πίσω από τετελεσμένα. Να δούμε πως σπάζουμε το αδιέξοδο για να οδηγηθούμε σε συνομιλίες ουσίας από εκεί που διακόπηκαν. Κάθε άλλη στρατηγική (αν υπάρχει) μας απομακρύνει από το στόχο μας.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις και εισηγήσεις ακόμη και με επιστολή μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το πώς πρέπει να κινηθούμε σε αυτή την κομβική καμπή. Ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες μας κινήσεις. Περιμένουμε την ανταπόκριση του με σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, για ενημέρωση τουλάχιστον. Και δεν θα σταματήσουμε να το φωνάζουμε όσες φορές και εάν χρειαστεί!

Είναι η πατρίδα μας που διακυβεύεται, το μέλλον του λαού μας και των παιδιών μας και δεν πρόκειται να σταματήσουμε ν’ αγωνιζόμαστε γι’ αυτό, όπως κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της Παράταξης μας. Για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

Φίλες και φίλοι

Έχουμε ενώπιον μας ένα μεγάλο διακύβευμα! Και μια μεγάλη ευκαιρία για να καθορίσουμε την πορεία της χώρας μας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Να δυναμώσουμε τη φωνή της και να ισχυροποιήσουμε τη διπλωματική της θέση, στη διεθνή σκακιέρα.

Να τη φέρουμε στο προσκήνιο με πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση στρατηγικών και πολιτικών, που επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας και την καθημερινότητα μας. Αλλά και την ίδια την ύπαρξη μας ως κρατική οντότητα!

Οφείλουμε λοιπόν να κοιτάμε την αλήθεια κατάματα! Και με περηφάνια μάλιστα!

Ποια άλλη πολιτική δύναμη θα μπορούσε να το κατορθώσει αυτό με αξιώσεις;

Να υπερασπιστεί με αποτελεσματικότητα τα συμφέροντα της χώρας μας στην Ευρώπη;

Να εκπροσωπήσει την Κύπρο με αξιοπρέπεια, δυναμισμό και αποφασιστικότητα στα κέντρα λήψεως αποφάσεων;

Υπάρχουν αποδείξεις φίλες και φίλοι και είναι αδιάσειστες!

Είμαστε η πολιτική δύναμη που άνοιξε τους δρόμους για να κυματίζει η σημαία της ΕΕ στην Κύπρο.
Που έβαλε τα θεμέλια για την ευρωπαϊκή προοπτική ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους.
Η πολιτική δύναμη που έβαλε πλάτες για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων χωρίς να λογαριάζει πολιτικό κόστος.
Είμαστε η δύναμη της αλήθειας και του πολιτικού ρεαλισμού, ανάχωμα σε κάθε είδους λαϊκισμό και ανέξοδες υποσχέσεις.

Μετράμε φέτος 20 χρόνια Ευρωπαϊκής πορείας.

Μια πορεία που γεννήθηκε ως μια τολμηρή ιδέα, που λίγοι ενστερνίστηκαν και ακόμη λιγότεροι πίστεψαν. Μαζί μας σε κάθε βήμα η Ελλάδα -σταθερός πυλώνας και σύμμαχος- και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό!

Μια ιδέα που μετουσιώθηκε σε πράξη… Γιατί τολμήσαμε! Με πρώτο τον ιδρυτή της Παράταξης μας, τον Γλαύκο Κληρίδη, να ονειρευτούμε το μεγάλο! Να κοιτάξουμε έξω απ’ τον μικρόκοσμο μας!

Και αυτός ακριβώς είναι, φίλες και φίλοι, ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Δεν χωράει σε κουτιά και νόρμες. Σε στερεότυπα και αγκυλώσεις. Ο Συναγερμός είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα.

Είναι ιδέες, είναι αρχές και αξίες, που διαχέονται σε κάθε του κύτταρο, απ’ την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του.

Αρχές και αξίες που καταγράφονται από το 1976, στη διακήρυξη του.

48 χρόνια πριν ο ΔΗΣΥ είχε και έχει καθαρό προσανατολισμό: «Η Κύπρος ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά, ανήκει στη Δύση και ιδία στην Ευρώπη. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πιστεύει στην ενότητα της Ευρώπης. Η Κύπρος πρέπει να ενισχύσει τους δεσμούς της με τη Δύση και να αξιοποιήσει τον Δυτικό παράγοντα».

Η πυξίδα μας είναι σταθερή εδώ και μισό αιώνα σχεδόν. Χωρίς αποπροσανατολισμούς και χωρίς παλινδρομήσεις. Σταθεροί στις απόψεις μας! Σταθεροί στο ιδεολογικοπολιτικό μας όραμα, το οποίο αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, πιο σύγχρονο από ποτέ.

Όταν το ΑΚΕΛ, στριμωγμένο σε ιδεοληπτικές αγκυλώσεις κατέβαινε στους δρόμους φωνάζοντας «ΕΟΚ ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»…

Εμείς διαμορφώναμε πολιτικές και χαράζαμε στρατηγικές για μια Κύπρο, με φωνή εντός της Ευρώπης!

Δίναμε διπλωματικές μάχες για μια Κύπρο, που να μην είναι απομονωμένη και ξεκομμένη απ’ τον φυσικό της χώρο!

Ασφαλώς και μας χαροποιεί το γεγονός ότι πολιτικές δυνάμεις που δαιμονοποιούσαν και αναθεμάτιζαν την Ευρώπη, αλλάζουν ρότα και επιδιώκουν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο, εντός του Ευρωκοινοβουλίου.

Θα πρέπει πρώτα όμως να επιχειρήσουν ν’ απαλλαγούν απ’ τα στερεοτυπικά και δογματικά τους κατάλοιπα… Να μην κρύβονται πίσω απ’ το δάκτυλο τους!
Να μπορούν να καταδικάσουν απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Να μπορούν ν’ αναγνωρίσουν ότι το καθεστώς Πούτιν θα πρέπει να λογοδοτήσει για τον θάνατο Ναβάλνι.
Ν’ αντιλαμβάνονται ότι την έκρηξη στη Μέση Ανατολή αναπυροδότησε η βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, της 7ης Οκτωβρίου και ότι ναι, θύματα υπάρχουν και από τις δύο πλευρές και ότι πρέπει να καταδικάζουμε τις φρικαλεότητες, από όπου κι αν προέρχονται.

Φίλες και φίλοι

Εμείς αν και σηκώσαμε πρώτοι τη σημαία της ένταξης μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (τότε που και πάλι κάποιοι χλεύαζαν και αμφισβητούσαν) δεν την αντιμετωπίσαμε ποτέ ως σημαία ευκαιρίας!

Σκοπός μας δεν είναι η α λα καρτ αποδόμηση της ΕΕ, εκεί και όπου μας συμφέρει. Σκοπός μας είναι να επενδύσουμε στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, να κτίσουμε πάνω σε αυτά και να απαιτήσουμε δυναμικά την εφαρμογή τους.

Βεβαίως και δεν πρόκειται για μια κοινωνία αγγέλων! Βεβαίως και υπάρχουν εθνικά συμφέροντα! Δεν εθελοτυφλούμε ούτε και έχουμε ψευδαισθήσεις! Το θέμα είναι να μπορούμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα, να μπορούμε διπλωματικά ν’ αναγνωρίσουμε ευκαιρίες και να κινήσουμε νήματα ούτως ώστε να υπάρξει ταύτιση με τα δικά μας εθνικά συμφέροντα.

Και αυτό μόνο εμείς έχουμε τη δυνατότητα να το επιτύχουμε, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τη θέση της χώρας μας, στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ως ισότιμοι συνομιλητές, μέσα από τις διασυνδέσεις μας, τις καίριες συμμαχίες, αλλά κυρίως μέσα από το ίδιο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκουμε, τον κατεξοχήν πολιτικό μηχανισμό, ο οποίος θεμελιώνει και κτίζει στρατηγικές, στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η Κύπρος μας φίλες και φίλοι χρειάζεται ένα ενωμένο και ισχυρό ΔΗΣΥ!

Και εάν πραγματικά και ειλικρινά τιμάμε τον χώρο και τον σκοπό στον οποίο ταχθήκαμε δεν έχουμε άλλη επιλογή φίλες και φίλοι!

Γιατί;

Η απάντηση βρίσκεται και πάλι στην Ιδρυτική μας διακήρυξη! Στην οποία και θα ανατρέξω για να θυμίσω, γιατί ακριβώς βρισκόμαστε εδώ και υπό ποιες προϋποθέσεις.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός προέρχεται από τον λαό και υπέρ του λαού τάσσει την ίδρυση, τη λειτουργία, την αποστολή του και όλους τους στόχους και σκοπούς του»
«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανταποκρίνεται στους παλμούς της σημερινής και κάθε νέας γενιάς»
«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι κόμμα δημοκρατικό. Είναι κόμμα ιδεολογικό και όχι προσωπικό. Είναι κόμμα αρχών»
«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός απαλλαγμένος από στείρες προκαταλήψεις και πολιτικά πάθη, αγνοεί και παραμερίζει τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος»

Το τελευταίο διάστημα, περάσαμε πολλά. Η παράταξή μας δοκιμάστηκε, τραυματίστηκε και έφτασε στα όρια του διχασμού. Δεν υποτιμώ και δεν υποβαθμίζω την αξιοπρέπεια κανενός. Αντιλαμβάνομαι ότι η επούλωση του τραύματος θέλει χρόνο και θα κατακτηθεί μέρα με τη μέρα. Θα το παλέψουμε μαζί και θα ενώσουμε ξανά το κόμμα μας.

Είναι μία από τις αποστολές που μου αναθέσατε όταν με φέρατε σε αυτήν εδώ τη θέση.

Προσωπικά, και το λέω πολύ συνειδητά, σέβομαι και τιμώ όλους αυτούς και αυτές που μου έδειξαν εμπιστοσύνη και είμαι αληθινά ευγνώμων! Σε μένα και τη νέα ηγεσία.
Δεν μπορεί ν’ αναμένετε από εμάς, τη νέα ηγεσία, να κουβαλήσουμε στην πλάτη τις αμαρτίες, και τα βαρίδια κανενός!

Αποφασίσατε ν’ αλλάξετε γενιά. Και εμείς ν’ αλλάξουμε κεφάλαιο στην ιστορία της παράταξης.
Μας δώσατε τα κλειδιά. Τώρα δώστε μας και τις ευκαιρίες να εργαστούμε και να προχωρήσουμε! Χωρίς να σημαίνει ότι δεν σας χρειαζόμαστε σε αυτή την προσπάθεια.

Στην πορεία αυτή και λάθη θα κάνουμε και αστοχίες θα υπάρξουν. Ποτέ όμως επί σκοπού, ούτε με αλλότρια κίνητρα. Και πραγματικά, λυπάμαι αν έχω πληγώσει, αν έχουμε πληγώσει κάποιον, όλη αυτή τη δύσκολη πορεία.

Πρέπει όμως να προχωρήσουμε. Με ήθος. Με διαφάνεια. Με συλλογικότητα. Με ευθύνη για τον τόπο.

Γιατί τα δικά μας, τα «πολυτελή» προβλήματα των πολιτικών, οι εγωισμοί και οι αντιπαραθέσεις, δεν είναι καθόλου τα προβλήματα των πολιτών.

Εκεί έξω είναι η πραγματική ζωή: Η ακρίβεια, η ανασφάλεια, το άγχος του δανείου, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, οι χαμηλοί μισθοί σε σχέση με τα πτυχία.

Την αποστολή μας και τον ρόλο μας τον γνωρίζουμε πολύ καλά. Και πώς θα πολιτευτούμε και πώς θα αντιπολιτευτούμε.

Η θέση μας είναι στο κοινοβούλιο. Να κρατάμε τη χώρα σταθερά σε ορθή πορεία, να προστατεύουμε τα συμφέροντα της. Να ελέγχουμε την κυβέρνηση και να δίνουμε λύσεις εκεί όπου χρειάζεται και είναι ο ρόλος μας. Χωρίς να εκθέτουμε τον τόπο μας, από διεθνή βήματα προς άγρα μερικών ψήφων.

Με την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που μας διακρίνει, χωρίς λαϊκίστικες κορώνες και δημαγωγικές ρητορείες, με τη μαχητική στάση μας στο κοινοβούλιο, με έγνοια τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εμποδίζεται από κανέναν να κυβερνήσει. Το Σύνταγμα είναι σαφές. Φτάνει να βρει τον τρόπο να το κάνει με αποτελεσματικότητα και επάρκεια.

Φίλες και φίλοι,

Στις 9 Ιουνίου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός πάει στις κάλπες.

Οι πολίτες νιώθουν σύγχυση, αμηχανία και απογοήτευση. Η καθημερινότητα τους γίνεται ολοένα και πιο δυσβάστακτη και η παράταξη αυτή αποτελεί το μοναδικό τους καταφύγιο. Την ελπίδα και την πυξίδα τους.

Εδώ, λοιπόν, δοκιμάζεται η αξιοπιστία και η υπευθυνότητα καθενός και καθεμιάς από εμάς.

Από σήμερα, ας αφήσουμε στην άκρη οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Ακούμε τον κόσμο μας και αναλαμβάνουμε νούσιμα και δυναμικά τον ρόλο μας.

Εκ του αποτελέσματος θα κριθούμε όλοι και όλες.

Εξάλλου όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές ο ΔΗΣΥ δεν είναι κτήμα κανενός ανήκει μόνο στον κόσμο του. Και σε αυτόν λογοδοτούμε.

Και γι’ αυτό τον περήφανο κόσμο διεκδικούμε και θα κρατήσουμε την πρωτιά!
Για την Κύπρο μας!

Οφείλουμε λοιπόν, είναι εθνικό μας χρέος, να στείλουμε εκεί τους καλύτερους και καλύτερες.

Με αυτή την επιδίωξη, διαμορφώσαμε ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο. Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό!

Καταφέραμε τον πρώτο μας στόχο, σε αυτή την αναμέτρηση!

Να βγούμε μπροστά με ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ για ΔΥΝΑΤΗ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Με την Ελένη, τη Χριστιάνα, τον Χρίστο, τον Λουκά, τον Μιχάλη, τον Κωνσταντίνο!

Όλοι και όλες καταρτισμένοι με εξειδίκευση στον τομέα τους. Με όρεξη για δουλειά! Με καθαρότητα λόγου και θέσεων. Πανέτοιμοι/ες να σηκώσουν μανίκια και να ριχθούν Δυνατά στη μάχη για την Κύπρο μας, για την Ευρώπη μας.

Μια ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ από όλο το κοινωνικό φάσμα! Με ανθρώπους που έχουν ήδη πετύχει πολλά στο ευρωκοινοβούλιο, ανθρώπους που δοκιμάστηκαν στα δύσκολα με μεγάλη αφοσίωση και επιτυχία σε νευραλγικούς τομείς (υγεία, οικονομία, τουρισμός, ξενοδοχειακή βιομηχανία), ανθρώπους με πολιτική και διπλωματική εμπειρία, νέους ανθρώπους με προσφορά στα κοινά και φωνή στο ευρωπαϊκό βήμα.

Το ψηφοδέλτιο μας παρουσιάζει μια δυναμική σύνθεση έξι αξιόλογων και ικανότατων υποψηφίων με ποικιλομορφία εμπειριών, που έχουν καταξιωθεί σε υψηλά επίπεδα επαγγελματικής επιτυχίας. Άνθρωποι που έχουν αποδείξει την ικανότητα τους ν’ ανταποκρίνονται με αποτελεσματικότητα σε απαιτητικές καταστάσεις, με επιδραστικότητα τόσο στην πολιτική όσο και στην κοινωνία των πολιτών και με υπόβαθρο που αντανακλά τις ανάγκες και τις πολλαπλές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Μια ομάδα που συνδυάζει τη σοφία που προέρχεται από την πολύχρονη εμπειρογνωμοσύνη σε απαιτητικά πεδία με την ενέργεια και τη φρεσκάδα της νέας προοπτικής και των καινοτόμων ιδεών από τη νεότερη γενιά, φέρνοντας στο τραπέζι μια πλούσια γκάμα προτάσεων και εισηγήσεων.

Μια ομάδα με ενθουσιασμό και έμπνευση που ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει!

Έχουμε την πιο ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ και θα τη στηρίξουμε όπως της αξίζει!

Ο ΔΗΣΥ θα παραμείνει πρωταγωνιστής!
Ως η μεγαλύτερη Παράταξη αυτού του τόπου, που ανοίγει όχι απλά δρόμους, αλλά λεωφόρους.
Ως η κατεξοχήν πολιτική δύναμη που βρίσκει διεξόδους σε αδιέξοδα.

Για τα μεγάλα οράματα που δικαιωματικά αξίζει η μικρή μας πατρίδα!
Προχωράμε ΜΑΖΙ!
Μόνο αυτό υπάρχει ως επιλογή!
Ενωμένοι και Ισχυροί
Γι’ αυτούς που δεν τη φοβούνται την ευθύνη, αλλά την επιζητούν!
Και έχουν τη δύναμη να τη διεκδικούν!
ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ
ΔΥΝΑΤΗ ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top