ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Πρόθεση για συμμετοχή στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας Ισραήλ όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις

ΥΠΟΙΚ: Πρόθεση για συμμετοχή στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας Ισραήλ όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις

Πρόθεση της Kυβέρνησης είναι να συμμετάσχει στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας Ισραήλ (Great Sea Interconnector), νοουμένου ότι θα εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Ο κ. Κεραυνός κλήθηκε να σχολιάσει την προτροπή του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στην Ελλάδα όπως επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο έργο με ποσό μέχρι €100 εκατ. Η έκκληση του ΑΔΜΗΕ έγινε με αφορμή τη συνάντηση που είχε στη Λευκωσία αντιπροσωπεία του Διαχειριστή με τον ΥΠΟΙΚ προχθές.

«Ακούσαμε με μεγάλη προσοχή την ενημέρωση από τον ΑΔΜΗΕ για το πού βρίσκεται το θέμα και τις σκέψεις τους για το πώς θα προχωρήσουν», ανέφερε ο κ. Κεραυνός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έπειτα από συνάντηση με την Πρόεδρο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης.

Ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι ο ίδιος εξήγησε τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ανέφερε στον ΑΔΜΗΕ ότι «αναγνωρίζουμε ότι έχει σημαντική γεωπολιτική αξία» το έργο αυτό.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ότι η υλοποίηση του έργου θα τερματίσει την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου, ενώνοντας το νησί με τα ενεργειακά δίκτυα της Ευρώπης και προσφέροντας ενεργειακή ασφάλεια.

«Και από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η πρόθεσή μας είναι να συμμετάσχουμε (στο κεφάλαιο), νοουμένου ότι εκπληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις που έχουμε θέσει ως Υπουργικό Συμβούλιο», πρόσθεσε ο κ. Κεραυνός.

«Πρόκειται», κατέληξε, «περί ενός μεγάλου πολύ ακριβού έργου, και πρέπει να σταθμίσουμε όλες τις παραμέτρους και το οικονομικό κόστος αλλά και οποιοδήποτε ρίσκο είναι δυνατόν να αναληφθεί ούτως, ώστε να ληφθεί τελική απόφαση από την κυβέρνηση».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής

ΠτΔ: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top