ΥΓΕΙΑ

TikToker προτείνει τρία βήματα για απώλεια βάρους πριν το καλοκαίρι - Βίντεο

TikToker προτείνει τρία βήματα για απώλεια βάρους πριν το καλοκαίρι - Βίντεο

Η Jenna Rizzo, γνωστή προπονήτρια γυναικών για απώλεια βάρους, αποκάλυψε μέσω βίντεο στο TikTok τρία απλά και εύκολα βήματα για να χάσει κάποιος κιλά πριν από το καλοκαίρι.

Στο βίντεο περιγράφει τρείς απλές συνήθειες, που αν κάποιος εφαρμόσει στην καθημερινότητά του, μπορεί να χάσει ταυτόχρονα και βάρος. «Με τα χρόνια έχω μάθει ότι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να πας από το μηδέν στο 100 μέσα σε μια νύχτα», ανέφερε η προπονήτρια σε ένα βίντεο της στον TikTok τον περασμένο μήνα.

«Ορίστε λοιπόν τρία πράγματα που μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε από σήμερα και τα οποία θα σας φέρουν αποτελέσματα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε τα πάντα στη ζωή σας. Τώρα, δεν χρειάζεται να περνάτε ώρες στο γυμναστήριο, αλλά θα πρέπει να κάνετε το σώμα σας να κινείται και ένας τρόπος που μου αρέσει να κάνω αυτό με τους πελάτες μου είναι να θέσω μια πρόκληση για τον εαυτό τους», κατέληξε.

Κίνητρο και επιβράβευση για την δραστηριότητα

«Αυτό θα μπορούσε να είναι μια πρόκληση για παραπάνω βήματα ή να πετύχετε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης κάθε μέρα και να δώσετε κίνητρο στον εαυτό σας με μια ανταμοιβή ή ένα βραβείο. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν στους ενήλικες να συμμετέχουν κάθε εβδομάδα σε 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης, όπως το γρήγορο περπάτημα, και να περνούν δύο ή περισσότερες ημέρες κάνοντας δραστηριότητες που γυμνάζουν όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες (πόδια, γοφοί, πλάτη, κοιλιά, στήθος, ώμοι και χέρια)», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είναι αρκετά σαφές από επιστημονικές μελέτες ότι 30 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητα τις περισσότερες ημέρες μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και πολλών ασθενειών, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, διαβήτης τύπου 2 και πολλοί τύποι καρκίνου», είχε δήλωσε στους New York Times το 2022 καθηγητής με ειδίκευση στην επιδημιολογία της σωματικής δραστηριότητας στη Νορβηγική Σχολή Αθλητικών Επιστημών. Η Jenna Rizzo με τη σειρά της, υποστηρίζει πως αν πετύχετε την πρόκληση της άσκησης τουλάχιστον 30 λεπτών για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, για παράδειγμα, θα πρέπει να "ανταμείψετε τον εαυτό σας με, όπως, ένα πεντικιούρ ή ένα αφρόλουτρο ή κάτι που σας δελεάζει».

Ακολουθήστε τον «κανόνα της μιας κουταλιάς»

Η προπονήτρια παράλληλα, συμβουλεύει το κοινό της να προσθέσετε μια κουταλιά φρούτων ή λαχανικών στα γεύματα του, αντί να προσπαθήσουν να αλλάξουν δραστικά τη διατροφή σας από τη μια μέρα στην άλλη. «Με την πάροδο του χρόνου η κίνηση αυτή θα σας βοηθήσει να πάρετε πιο υγιεινές αποφάσεις για τα γεύματά σας στο μέλλον», σημειώνει μεταξύ άλλων. Συμπληρώνει δε, πως η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας συνιστά την κατανάλωση τεσσάρων μερίδων φρούτων και πέντε μερίδων λαχανικών κάθε μέρα.

Κοιμηθείτε τουλάχιστον επτά ώρες

Επτά ώρες ύπνου θα πρέπει να είναι ο νυχτερινός στόχος για τους ενήλικες, όπως έχουν δείξει μελέτες, αλλά πολλοί Αμερικανοί δεν πληρούν αυτό το όριο. «Ο ύπνος είναι σημαντικός για ένα σωρό λόγους, αλλά η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει πραγματικά μεγάλη διαταραχή στις ορμόνες σας, η οποία μπορεί να προκαλέσει εναλλαγές στη διάθεση, τρελές λιγούρες, τέτοια πράγματα. Έτσι, το να κοιμάστε τουλάχιστον επτά ώρες τη νύχτα θα αυξήσει τη φυσική ικανότητα του σώματός σας να καίει λίπος», καταλήγει.

Δείτε το βίντεο εδώ

@jennaaaamariee

3 easy things you can start doing today that’ll get you well on your way to losing weight for summer.

♬ Light hip-hop beat/long ver.(1425963) - nightbird_bgm

 

Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από New York Post

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top