ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εθισμένοι» οι Κύπριοι στα social media – Η κατάταξη των χωρών της ΕΕ – Πίνακας

«Εθισμένοι» οι Κύπριοι στα social media – Η κατάταξη των χωρών της ΕΕ – Πίνακας

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν μπει για τα καλά στις ζωές όλων μας τα τελευταία χρόνια και ασκούν αυξανόμενη επιρροή στην καθημερινότητά μας.

Το 59% των ατόμων της ΕΕ χρησιμοποίησαν τα κοινωνικά δίκτυα το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που έβγαλε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Συγκεκριμένα, τα άτομα που συμμετέχουν σε κοινωνικά δίκτυα (δημιουργία προφίλ χρήστη, ανάρτηση μηνυμάτων ή άλλες συνεισφορές στο Facebook, X, Instagram, Snapchat, TikTok κ.λπ.) ανήλθαν κατά μέσο όρο στο 59% μεταξύ των ατόμων της ΕΕ.

Όσον αφορά το ποσοστό των ατόμων της ΕΕ που συμμετείχαν στα κοινωνικά δίκτυα, η Δανία ήταν η χώρα που είχε το υψηλότερο ποσοστό με 91%, ενώ στη συνέχεια έρχεται δεύτερη η Κύπρος με 83% και τρίτη η Ουγγαρία με 81%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής στα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με την Eurostat, ήταν στη Γαλλία με 44%, στη Γερμανία με 49% και στην Ιταλία με 53%.

Να σημειωθεί ότι σε 224 από τις 273 περιφέρειες της ΕΕ, η συμμετοχή στα κοινωνικά δίκτυα ξεπέρασε το 50%.

 

Τα υψηλότερα μερίδια καταγράφηκαν σε 6 περιφέρειες της Δανίας:

  • Κεντρική Γιουτλάνδη (93%)
  • Περιφέρεια της Κοπεγχάγης (92%)
  • Νότια Δανία (90%)
  • Βόρεια Γιουτλάνδη (89%)
  • Ζέελαντ (89%)

Άλλες περιφέρειες της ΕΕ που ανέφεραν επίσης υψηλά ποσοστά χρήσης του διαδικτύου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν οι δύο ουγγρικές περιφέρειες της Βουδαπέστης (86%) και της Πέστης (84%), καθώς και στο Φλέβολαντ (84%) στις Κάτω Χώρες.

Τα χαμηλότερα ποσοστά, κάτω από 40%, καταγράφηκαν κυρίως στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Στη Γαλλία, αυτά τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Γουιάνα (22%), τη Μαρτινίκα (29%), τη Γουαδελούπη (30%), τη Βρετάνη (38%), την Άνω Νορμανδία (39%) και τη Βουργουνδία (40%).

Από την άλλη, στη Γερμανία, καταγράφηκαν στις περιφέρειες Σαξονία - Ανχάλντ (35%), στο Βραδεμβούργου (36%), στη Θουριγγία (38%) και στο Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία (40%).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top