ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άφιξη μεταναστών: Πέντε βάρκες με πάνω από 200 άτομα έφτασαν στην Κύπρο - Βίντεο και φωτογραφίες

Άφιξη μεταναστών: Πέντε βάρκες με πάνω από 200 άτομα έφτασαν στην Κύπρο - Βίντεο και φωτογραφίες

Πέντε βάρκες με πάνω από 200 επιβαίνοντες, που φαίνεται να ξεκίνησαν από τις ακτές του Λιβάνου, εντοπίστηκαν γύρω στο μεσημέρι από τα ραντάρ της Κυπριακής Δημοκρατίας, να βρίσκονται ανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τις δύο πρώτες βάρκες προσέγγισαν άκατοι της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Σε αυτές διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν περίπου 20 – 25 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλειαμε άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι, όπου άρχισε η καταγραφή των στοιχείων τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άλλες τρεις βάρκες βρίσκονται στα χωρικά ύδατα της Δημοκρατίας ανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Στις άλλες δύο βάρκες επιβαίνουν επίσης 20 – 25 μετανάστες ενώ στην πέμπτη βάρκα επιβαίνουν πέραν των 150 ατόμων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Άφιξη μεταναστών: Εντοπίστηκε και δεύτερο πλοιάριο στο Κάβο Γκρέκο – Πάνω από 20 πρόσωπα στο σκάφος

Οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων άνδρες, γυναίκες και παιδιά, φέρεται να είναι από τη Συρία και ξεκίνησαν από τα παράλια του Λιβάνου μόλις βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Νέα άφιξη μεταναστών – Πλοιάριο με περίπου 20 πρόσωπα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο

Με την άφιξη των μεταναστών στο αλιευτικό καταφύγιο γίνεται η καταγραφή των στοιχείων τους και στην συνέχεια θα οδηγηθούν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Υπενθυμίζεται ότι, βίντεο που εξασφάλισε το ThemaOnline, απεικονίζει δεκάδες μετανάστες να καταφθάνουν στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε βίντεο:

Δείτε βίντεο:

Δείτε βίντεο:

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top