ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητρόπολη Κωνσταντίας: Συλλέγει υπογραφές για ανέγερση της Μονής στο Κάβο Γκρέκο

Μητρόπολη Κωνσταντίας: Συλλέγει υπογραφές για ανέγερση της Μονής στο Κάβο Γκρέκο

Η Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου συλλέγει υπογραφές για να προχωρήσει η ανέγερση της Μονής Αγίων Αικατερίνης και Εφραίμ στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης «πολίτες μπορούν να εκδηλώσουν τη στήριξή τους για το έργο ανέγερσης Μετοχίου Αγίου Εφραίμ και Αγίας Αικατερίνης με προγράμματα κοινωφελούς σκοπού στην Αγία Νάπα στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και πως η εταιρεία «Πήγασος Πληροφορική» διεξάγει συλλογή υπογραφών για λογαριασμό της Ιεράς Μητροπόλεως με σκοπό τη στήριξη στην ανέγερση της Μονής Αγίων Αικατερίνης και Εφραίμ στην Αγία Νάπα.

Προστίθεται ότι «η κυπριακή κοινωνία θεωρεί ότι το συγκεκριμένο έργο που ξεκίνησε να κτίζεται στην περιοχή Κορακίστρα της Αγίας Νάπας είναι αναγκαίο και ωφέλιμο για την επαρχία Αμμοχώστου και για την Κύπρο ευρύτερα, γιατί θα στεγάσει την άστεγη, μοναχική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγίας Νάπας, η οποία δεν μπορεί να στεγαστεί στην υφιστάμενη Ιερά Μονή στην Αγία Νάπα λόγω της θέσης της ανάμεσα στα νυχτερινά κέντρα».

Ακόμα «η Μονή θα παρέχει κοινωφελή ειδικά προγράμματα αποτοξίνωσης και απεξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ, καθώς και προγράμματα υποστήριξης άλλων ευαίσθητων περιπτώσεων», προστίθεται.

«Υποστηρίζουμε ότι με τις κατάλληλες υποδείξεις και άδειες των αρμοδίων αρχών, το έργο μπορεί να γίνει στο συγκεκριμένο σημείο και θα συνδυάσει απόλυτα την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία των ανθρώπων, αποτελώντας μια σπουδαία παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον», αναφέρεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top