ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εργασίας: Βλέπει κοινωνικούς εταίρους - Θα καταλήξουν σε συμφωνία για εργαζόμενους από τρίτες χώρες

Υπ. Εργασίας: Βλέπει κοινωνικούς εταίρους - Θα καταλήξουν σε συμφωνία για εργαζόμενους από τρίτες χώρες

Στις 9:15 σήμερα το πρωί θα συναντηθούν οι κοινωνικοί εταίροι με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την κάλυψη μέρους των αναγκών της αγοράς εργασίας με εργαζόμενους από τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, φαίνεται ότι έπειτα από μια μακρά περίοδο έντονων διαφωνιών, οι κοινωνικοί εταίροι καταλήγουν σε συμφωνία, σχετικά με την κάλυψη μέρους των αναγκών της αγοράς εργασίας με εργαζόμενους από τρίτες χώρες.

Κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο της μεσολάβησης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ των ηγεσιών των συνδικαλιστικών και των εργοδοτικών οργανώσεων και κατατέθηκε μεσολαβητική πρόταση από τον Υπουργό, για την οποία αναμένονται οι τελικές τοποθετήσεις.

Σημειώνεται ότι η μεσολαβητική πρόταση βασίζεται στη λειτουργία τεχνικής επιτροπής σε κεντρικό επίπεδο για τη συνεργασία των κοινωνικών εταίρων, στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των αλλοδαπών εργαζομένων και στην επικαιροποίηση των υφιστάμενων διαδικασιών, για τον περαιτέρω εξορθολογισμό τους.

Μετά τη συνάντηση, αναμένεται να γίνουν δηλώσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/5) στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά την έξοδο της Αλάμπρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top