ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση και στην τιμή του ρεύματος στους λογαριασμούς Απριλίου - Σε ποιους παράγοντες οφείλεται

Αύξηση και στην τιμή του ρεύματος στους λογαριασμούς Απριλίου - Σε ποιους παράγοντες οφείλεται

Νέες αυξήσεις ήρθαν ήδη στο ρεύμα και αναμένονται κι άλλες.

Η ΑΗΚ ξεκαθαρίζει ότι δεν αλλάζει διατιμήσεις η ΡΑΕΚ αλλά η αύξηση προέρχεται από τη μηνιαία προσαρμογή της τιμής της κιλοβατώρας στις τιμές των καυσίμων και των δικαιωμάτων θερμοκηπιακών αερίων.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, τόνισε επίσης πως οι οποιεσδήποτε αυξήσεις ή μειώσεις στις τιμές των καυσίμων διεθνώς, εφαρμόζονται ετεροχρονισμένα στην τιμή της κιλοβατώρας καθώς η ΑΗΚ οφείλει να διατηρεί συγκεκριμένες ποσότητες καυσίμων ως απόθεμα για 2-3 μήνες. Πρόσθεσε ακόμη πως η ΑΗΚ αγοράζει καύσιμα κάθε 2-3 εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Χριστίνα Παπαδοπούλου καταγράφεται 2,5% αύξηση στους λογαριασμούς με καταμέτρηση τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο. «Οφείλεται καθαρά στην άνοδο της τιμής των καυσίμων και των δικαιωμάτων θερμοκηπιακών αερίων», υπέδειξε.

Όσον αφορά τα δικαιώματα θερμοκηπιακών αερίων είχαν πέσει τον περασμένο Φεβρουάριο στα 52 ευρώ ενώ τώρα ανέβηκαν στα 58.

Η πορεία της τιμής του μαζούτ στις αγορές συνεχίζει να είναι ανοδική οπότε ενδέχεται να υπάρξουν νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς που θα καταμετρηθούν τον Μάιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top