Αύξηση και στην τιμή του ρεύματος στους λογαριασμούς Απριλίου - Σε ποιους παράγοντες οφείλεται

Αύξηση και στην τιμή του ρεύματος στους λογαριασμούς Απριλίου - Σε ποιους παράγοντες οφείλεται

Νέες αυξήσεις ήρθαν ήδη στο ρεύμα και αναμένονται κι άλλες.

Η ΑΗΚ ξεκαθαρίζει ότι δεν αλλάζει διατιμήσεις η ΡΑΕΚ αλλά η αύξηση προέρχεται από τη μηνιαία προσαρμογή της τιμής της κιλοβατώρας στις τιμές των καυσίμων και των δικαιωμάτων θερμοκηπιακών αερίων.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, τόνισε επίσης πως οι οποιεσδήποτε αυξήσεις ή μειώσεις στις τιμές των καυσίμων διεθνώς, εφαρμόζονται ετεροχρονισμένα στην τιμή της κιλοβατώρας καθώς η ΑΗΚ οφείλει να διατηρεί συγκεκριμένες ποσότητες καυσίμων ως απόθεμα για 2-3 μήνες. Πρόσθεσε ακόμη πως η ΑΗΚ αγοράζει καύσιμα κάθε 2-3 εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Χριστίνα Παπαδοπούλου καταγράφεται 2,5% αύξηση στους λογαριασμούς με καταμέτρηση τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο. «Οφείλεται καθαρά στην άνοδο της τιμής των καυσίμων και των δικαιωμάτων θερμοκηπιακών αερίων», υπέδειξε.

Όσον αφορά τα δικαιώματα θερμοκηπιακών αερίων είχαν πέσει τον περασμένο Φεβρουάριο στα 52 ευρώ ενώ τώρα ανέβηκαν στα 58.

Η πορεία της τιμής του μαζούτ στις αγορές συνεχίζει να είναι ανοδική οπότε ενδέχεται να υπάρξουν νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς που θα καταμετρηθούν τον Μάιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

«Ο στόχος μας είναι όπως η Κυπριακή Δημοκρατία να μην είναι μόνο καταναλωτής αλλά και παραγωγός αμυντικών προϊόντων», τόνισε, σήμερα, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας - DEFEA 2025, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.