ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Νεοφύτου: Δεν πρέπει να απορρίπτουμε τη σύναψη εμπορικών σχέσεων με την Τουρκία μετά τη λύση του Κυπριακού

Α. Νεοφύτου: Δεν πρέπει να απορρίπτουμε τη σύναψη εμπορικών σχέσεων με την Τουρκία μετά τη λύση του Κυπριακού

Δεν πρέπει να απορρίπτουμε τη σύναψη εμπορικών σχέσεων με την Τουρκία μετά τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν δικαιολογείται να χωρίζουμε το λαό σε πολίτες του Ναι και του Όχι από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία ενώπιον μας.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Σιγκαπούρης Δρ. Leong Horn Kee, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “εάν το κυπριακό επιλυθεί, αν βρούμε μια σωστή λύση που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αρχές αυτό θα σημαίνει αυτόματα εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας”.

“Θεωρώ ότι ένα από τα μεγάλα οφέλη μιας πιθανής λύσης, υπό τις προϋποθέσεις που έθεσα, είναι η εξομάλυνση των σχέσεων μας με την Τουρκία, μια χώρα που είναι στους G20, σε μερικά χρόνια θα είναι στους G10 και η οποία διαθέτει μια αγορά των 70 εκατομμυρίων με δυναμικούς τομείς”.

“Ένα από τα μεγάλα μας πλεονεκτήματα ως χώρα, εάν επιλυθεί το Κυπριακό, είναι η δυνατότητα μας να έχουμε εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις με μια χώρα 40 μίλια από την Κύπρο με τεράστιες δυνατότητες για την οικονομία μας”, είπε.

“Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα με την επίλυση του Κυπριακού να πουλούμε πορτοκάλια στην Τουρκία, να πουλούμε βιομηχανικά προϊόντα- αν έχουμε- να πουλούμε υπηρεσίες, να πουλούμε τις υπηρεσίες του τουρισμού μας. Αλίμονο αν λύσουμε το Κυπριακό – δεδομένου ότι θα είναι μια σωστή λύση – και θα μείνουν οι περιορισμοί στις εμπορικές σχέσεις μας με την Τουρκία”.

Ανέφερε ότι “αν με την επίλυση του Κυπριακού, η Τουρκία θέλει να αγοράζει από την Κύπρο φυσικό αέριο - αν προσφέρει την καλύτερη τιμή ή μια τιμή που συμφέρει στην Κύπρο - γιατί όχι να μην τους πουλήσουμε”.

Με την επίλυση του Κυπριακού, πρόσθεσε, “ βεβαίως και δεν πρέπει να απορρίπτουμε οικονομικές συναλλαγές με την Τουρκία”.

“Για χρόνια διαμαρτυρόμαστε δικαίως και καταδικάζουμε την Τουρκία γιατί θέτει εμπάργκο στην Κύπρο, σε κυπριακά προϊόντα, στα πλοία υπό κυπριακή σημαία, δημιουργεί προβλήματα στις πτήσεις.  Δηλαδή αυτοί που έχουν διαφορετικές απόψεις τι μας λένε; Να λύσουμε το Κυπριακό και να ζητήσουμε εμείς να μπει εμπάργκο για να μην έχουμε οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία;”, διερωτήθηκε.  

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Νεοφύτοτυ είπε ότι “δεν δικαιολογείται να χωρίζουμε το λαό σε αυτούς που θα δέχονταν την οποιαδήποτε λύση ή σ` αυτούς που θα απόρριπταν ακόμα και την καλύτερη λύση”.

“Δεν δικαιολογείται να χωρίζουμε το λαό μας σε πολίτες του Ναι και του Όχι τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία ενώπιον μας”, είπε.

“Αν και εφόσον οι δύο ηγέτες καταλήξουν σε μια συμφωνία θα έχουμε την ευκαιρία να την μελετήσουμε και ο καθένας να έχει την πολιτική του άποψη...Την τελική απόφαση θα την πάρει ο λαός και ο κάθε πολίτης χωριστά”, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top