LIKE ONLINE

Μυστήριο με τον 12χρονο “Ιησού από τη Ναζαρέτ” – Η άγνωστη ταυτότητα και τα μοναδικά ίχνη του

Μυστήριο με τον 12χρονο “Ιησού από τη Ναζαρέτ” – Η άγνωστη ταυτότητα και τα μοναδικά ίχνη του

Η θρησκευτική τηλεταινία “Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” σε σκηνοθεσία του Φράνκο Τζεφιρέλι αποτελεί μία από τις πιο διάσημες παραγωγές σχετικά με τα Πάθη του Χριστού και οι τηλεθεατές την παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον, κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Βδομάδας.

Το μυστήριο με τον 12χρονο “Ιησού από τη Ναζαρέτ”

Για τους περισσότερους ηθοποιούς από τον “Ιησού από τη Ναζαρέτ” υπάρχουν σχετικές πληροφορίες για τη μετέπειτα καριέρα τους στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ωστόσο, για έναν συγκεκριμένο ηθοποιό, τον Lorenzo Monet, όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν μπορεί να βρει τίποτα για τη ζωή και την καριέρα του. Πρόκειται για τον ηθοποιό που υποδύθηκε τον Ιησού σε ηλικία 12 ετών.

Ο μικρός τότε Lorenzo Monet είχε επιλεχθεί από τον Τζεφιρέλι μέσα από δεκάδες αγόρια που δοκιμάστηκαν για τον ρόλο, κυρίως για τα καταγάλανα μάτια του και το διαπεραστικό βλέμμα του. Όλοι μπορούμε να θυμηθούμε τη λάμψη των γαλάζιων ματιών του 12χρονου “Ιησού”, αφού το καθηλωτικό βλέμμα ήταν ζητούμενο από τον σκηνοθέτη, γι’ αυτό άλλωστε επέλεξε και τον Ρόμπερτ Πάουελ για τον ρόλο του Χριστού στο έργο.

Για τον Lorenzo Monet, όμως, παραμένει μυστήριο το πού είναι και με τι ασχολείται σήμερα, αφού στα χρόνια που ακολούθησαν δεν τον είδαμε να παίζει σε καμία σειρά ή ταινία. Μάλιστα, στο Facebook δημιουργήθηκε πριν από χρόνια μια σελίδα από τους φανς του, οι οποίοι ζητούσαν να μοιραστεί οποιαδήποτε πληροφορία υπάρχει για εκείνον, καθώς στο διαδίκτυο δεν υπάρχει κάτι σχετικό με τον ηθοποιό.

“Ναι, εγώ είμαι” – Τα μοναδικά διαδικτυακά ίχνη του

Ο ηθοποιός Lorenzo Monet είναι Ιταλός, γεννήθηκε το 1965 και σήμερα είναι 59 ετών. Το βιογραφικό του δεν υπάρχει ούτε στο IMDB, ούτε στη Wikipedia. Ο ίδιος δεν ακολούθησε το επάγγελμα του ηθοποιού, αλλά αυτό είναι πολύ παράξενο, είναι πως δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά στον διαδικτυακό κόσμο, με τα ίχνη του να είναι ελάχιστα και να εντοπίζονται με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Όχι μόνο δεν έχει δώσει πουθενά συνεντεύξεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά φαίνεται να προσπαθεί να “κρυφτεί” από τη δημοσιότητα.

Ο ίδιος δεν διατηρεί λογαριασμούς στα social media, παρά μόνο ένα προφίλ στο Twitter το οποίο είναι σχεδόν ανενεργό. Το μόνο στοιχείο το οποίο οδηγεί στο πρόκειται για τον άνθρωπο που ενσάρκωσε τον 12χρονο Ιησού, είναι μια παραδοχή του σε ένα σχόλιο. Ειδικότερα, όπως φαίνεται στο παρακάτω tweet, πίσω στο 2017 κάποιος χρήστης της πλατφόρμας τον ρώτησε αν είναι ο ηθοποιός που έπαιζε τον Ιησού μικρό και εκείνος απάντησε “ναι, εγώ είμαι”.

Κάποιοι, εντόπισαν το παραπάνω προφίλ του στο Twitter, και του γράφουν κατά καιρούς “συγχαρητήρια” για την ερμηνεία του στη τηλεταινία. Ο ίδιος, όμως, αποφεύγει αφενός, να απαντάει, και αφετέρου να ομολογεί πως ήταν ο ίδιος που έπαιξε τον ρόλο του Ιησού.

Όλα αυτά τα χρόνια, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι να απέγινε ο μικρός με τα καταγάλανα μάτια που έπαιζε τον 12χρονο Ιησού. Μέχρι πρότινος, διάφοροι φανς του ιδίου και του αριστουργήματος του Τζεφιρέλι, είχαν δημιουργήσει ομάδες και σελίδες στο Facebook, αναζητώντας πληροφορίες για τον άνθρωπο αυτό. Εκεί, είχαν αναρτηθεί, μάλιστα, και ορισμένες σύγχρονες φωτογραφίες του, χωρίς, βέβαια να πιστοποιείται πως πρόκειται, όντως, για τον Lorenzo Monet που έπαιξε τον Ιησού.

 Στην διαδικασία ανταλλαγής πληροφορίων μεταξύ των χρηστών των social media, υπήρξαν ορισμένοι που υποστήριξαν πως ο Lorenzo Monet ζει μια ήρεμη ζωή στην Τεργέστη στην Ιταλία, ότι έχει σπουδάσει Οικονομικά και εργάζεται στον τομέα Δημοσίων Σχέσεων. Δεν είναι γνωστό αν είναι παντρεμένος ή αν έχει παιδιά. Πάντως, οι διαδικτυακές αυτές ομάδες και σελίδες στο Facebook, έχουν πια απενεργοποιηθεί.

Για πολλούς η επιτυχία της σειράς ο “Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ” οφείλεται και στο εξαιρετικό κάστ των ηθοποιών που είχε επιλέξει ο Φράνκο Τζεφιρέλι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top