ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση Νικολάου - «Να λάμψει η αλήθεια, η μάνα και ο πατέρας του περιμένουν απαντήσεις»

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση Νικολάου - «Να λάμψει η αλήθεια, η μάνα και ο πατέρας του περιμένουν απαντήσεις»

Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια και να ξεκινήσουν αμέσως δουλειά οι ανακριτές, αναφορικά με την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στην εκδήλωση για τη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας, στη Λευκωσία, και σε παρατήρηση  δημοσιογράφου ότι μια μάνα, η μητέρα του Θανάση Νικολάου, περιμένει απαντήσεις για τον θάνατο του γιου της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η Κυβέρνηση προχώρησε στον διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών, ακριβώς, για να δούμε γιατί όλα αυτά τα χρόνια από το 2005, για 19 χρόνια, ενδεχομένως δεν διερευνήθηκαν οποιαδήποτε θέματα.

Πρόκειται για ένα σοβαρότατο θέμα το οποίο από πλευράς Κυβέρνησης το προσεγγίζουμε μακριά από τις όποιες επικοινωνιακές προσεγγίσεις.

Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια και να ξεκινήσουν αμέσως δουλειά οι ανακριτές, γιατί και η μητέρα και ο πατέρας του Θανάση, αλλά και η κυπριακή κοινωνία αναμένουν απαντήσεις».

Αναφερόμενος στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαι εδώ για να τιμήσω τη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας. Θέλω να χαιρετίσω την πολύ σημαντική δουλειά που κάνει ο Σύνδεσμος, γιατί είναι ο βασικός μας συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια, και είμαστε εδώ να δουλέψουμε μαζί, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις.

Το θέμα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Είμαστε μια χώρα σήμερα που το ποσοστό γεννήσεων είναι στο 1.3% και χρειάζεται τουλάχιστον 2.1% για να υπάρχει αναπλήρωση του πληθυσμού κάθε 25 χρόνια. Άρα, αυτό σημαίνει ότι ως Πολιτεία πρέπει να πράξουμε πολύ περισσότερα, ακριβώς, για να αντιμετωπίσουμε από τη μια τη μεγάλη πρόκληση, αλλά και την ίδια στιγμή, να δείξουμε με έργα και όχι απλά με λόγια ότι αντιλαμβανόμαστε και τιμούμε στην πράξη τη Μητέρα». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο



ΠτΔ: Μοναδικός στόχος η επανένωση στη βάση ψηφισμάτων ΟΗΕ

ΠτΔ: Μοναδικός στόχος η επανένωση στη βάση ψηφισμάτων ΟΗΕ

Μοναδικός στόχος είναι η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον επιμνημόσυνο λόγο του στο Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα Μιχαήλ Ολύμπιου που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου στα Λύμπια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top