LIKE ONLINE

Νοσοκόμα αποκάλυψε όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι κοντά στον θάνατο

Νοσοκόμα αποκάλυψε όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι κοντά στον θάνατο

Μία νοσοκόμα αποκάλυψε τις συμπεριφορές των ανθρώπων λίγο πριν τον θάνατο. Ο φυσικός θάνατος είναι ένα φαινόμενο με το οποίο πολλοί άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι. Για αυτό το λόγο μία νοσοκόμα που εργαζόταν σε κέντρο περίθαλψης για τερματικούς ασθενείς, αποκάλυψε συγκεκριμένες συμπεριφορές που εκδηλώνουν οι άνθρωποι, καθώς το σώμα τους ετοιμάζεται να πάψει τις ζωτικές του λειτουργίες.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Επιβράδυνση
Η νοσοκόμα εξήγησε ότι οι άνθρωποι επιβραδύνουν αισθητά και κουράζονται εύκολα τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες τους. Πολλές φορές στερεύουν από ενέργεια για να κάνουν ακόμα και απλά πράγματα, όπως μια συζήτηση ή να φάνε ένα γεύμα.

Μειωμένη όρεξη

Συχνά το άτομο, επειδή δεν καταναλώνει τόση ενέργεια και δεν είναι τόσο δραστήριο, επομένως χρειάζεται λιγότερο φαγητό και ποτό. Η νοσοκόμα πρόσθεσε ότι αυτό το φαινόμενο συχνά γίνεται λόγος ανησυχίας για τις οικογένειες.

Αίσθημα ζέστης ή κρύου

Ένα άλλο σημάδι ότι κάποιος μπορεί να βρίσκεται τις τελευταίες μέρες της ζωής του είναι ότι αδυνατεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματος, κάτι που θα μπορούσε να κάνει τον ασθενή να αισθάνεται ασυνήθιστα ζεστός ή κρύος.

Καθώς το σώμα του αρχίζει να επιβραδύνει τις ζωτικές λειτουργίες, το ίδιο συμβαίνει και με την κυκλοφορία του αίματος, που μπορεί να οδηγήσει σε αυτό το φαινόμενο.

Αλλαγές στην αναπνοή

Καθώς ένας ασθενής φτάνει τις τελευταίες ώρες της ζωής του, ο ρυθμός αναπνοής του αλλάζει, γίνεται πιο αργή και πιο ρηχή. Οι αλλαγές στην αναπνοή μπορεί να είναι τόσο ανεπαίσθητες που η οικογένεια μπορεί να μην παρατηρήσει ότι ο ασθενής έχει σταματήσει να αναπνέει για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Ήχοι κροταλίσματος και εκκρίσεων

Μερικές φορές, όταν η αναπνοή του ασθενούς αλλάζει και το άτομο χάνει περιοδικά τις αισθήσεις του, μπορεί να μην μπορεί να καθαρίσει τις εκκρίσεις στο στόμα ή στο λαιμό του. Η νοσοκόμα εξήγησε ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει έναν «ήχο κροταλίσματος», ο οποίος μπορεί να ακούγεται «πολύ οδυνηρός».

Ωστόσο, η νοσοκόμα εξήγησε ότι αυτοί οι θόρυβοι δεν προκαλούν στο άτομο που πεθαίνει καμία δυσφορία ή πόνο. Επιπλέον, η αλλαγή της θέσης του θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Έντονη επιθυμία να πεις ή να κάνεις κάτι

Όταν οι ασθενείς αισθάνονται ότι πλησιάζει το τέλος, μερικοί συχνά θέλουν να κάνουν ή να πουν κάτι που είχαν αμελήσει. Η νοσοκόμα είπε: «Θυμάμαι έναν συγκεκριμένο ασθενή που ήταν αναστατωμένος επειδή χρειαζόταν να μιλήσει με ένα μέλος της οικογένειας, με το οποίο δεν είχε μιλήσει για αρκετό καιρό, αλλά καταφέραμε να τους φέρουμε σε επαφή».

Αίσθημα σύγχυσης

Ένα άλλο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν μερικοί άνθρωποι είναι η σύγχυση στο τέλος της ζωής τους, η οποία θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως παραισθήσεις που εμφανίζονται ξαφνικά.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς



Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Οι σχέσεις Κύπρου- ΗΠΑ διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους. Η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων προτεραιότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας για ανάδειξη της επιπρόσθετης αξίας της χώρας μας για τις ΗΠΑ προς ενίσχυση/ εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου- ΗΠΑ, στόχος που τέθηκε εξαρχής ως προτεραιότητα από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top