ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεχόμενα: Προβλήματα με πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο - Πού οφείλονται

Κατεχόμενα: Προβλήματα με πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο - Πού οφείλονται

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πτήσεις αεροσκαφών προς το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου τα οποία ο «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί αποδίδει στις πολεμικές συγκρούσεις. Συγκεκριμένα, είπε ότι τα προβλήματα που προκύπτουν σε ό,τι αφορά το GPS (Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης) είναι αποτέλεσμα των περιφερειακών πολέμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπουργείου», ο κ. Αρικλί ανέφερε ότι η περιοχή γύρω από το παράνομο αεροδρόμιο αντιμετωπίζει εδώ και καιρό προβλήματα που οφείλονται στο σύστημα GPS. Αυτά τα προβλήματα επηρεάζουν ιδιαίτερα τα αεροσκάφη που βρίσκονται σε φάση προσγείωσης, προκαλώντας σφάλματα στο σύστημα εντοπισμού. 

Ο κ. Αρικλί είπε ότι το GPS δίνει κατά καιρούς λανθασμένες πληροφορίες στα αεροσκάφη (spoofing), δείχνοντας άλλο αεροδρόμιο αντί για αυτό στην κατεχόμενη Τύμπου. 

Τα σφάλματα αυτά δεν σχετίζονται με τα συστήματα του παράνομου αεροδρομίου, τα συστήματα των αεροσκαφών ή το προσωπικό ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Τα προβλήματα προκύπτουν από τις παρεμβολές που προκαλούν οι εμπόλεμες πλευρές στην περιοχή, είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top