ΕΛΛΑΔΑ

Pουπακιάς:«Δεχομαι την ανθρωποκτονία και αρνούμαι την εγκληματική οργάνωση» - Καταθέτει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

Pουπακιάς:«Δεχομαι την ανθρωποκτονία και αρνούμαι την εγκληματική οργάνωση» - Καταθέτει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

Η κατάθεση γίνεται υπό το βάρος των πρόσφατων δηλώσεων του Ν. Μιχαλολιάκου περί ανάληψης της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία στο Κερατσίνι.

Άρχισε η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα, στη δίκη για την Χρυσή Αυγή.

Ο πατέρας του δολοφονημένου μουσικού, Παύλου Φύσσα, πέντε μήνες από την έναρξη της δίκης κι ενώ δεν έχει απουσιάσει ούτε μια ημέρα από το ακροατήριο περιμένοντας υπομονετικά να έρθει η ώρα να καταθέσει, ανέβηκε σήμερα επιτέλους στο βήμα του μάρτυρα.

Ενα μόλις βήμα πίσω του, στο εδώλιο του κατηγορουμένου, βρίσκεται ο χρυσαυγίτης, Γ. Ρουπακιάς, που έχει ομολογήσει τη δολοφονία  του αντιφασίστα μουσικού, πριν από δύο  χρόνια στο Κερατσίνι.Νωρίτερα δόθηκε ο λόγος στους κατηγορουμένους να τοποθετηθούν για την κατηγορία που τους αποδίδεται.

Όλοι οι παρόντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Μόνο ο Γ .Ρουπακιάς σηκώθηκε από το εδώλιο και είπε : «Δεχομαι την ανωθρωποκτονία και αρνούμαι την εγκληματική οργάνωση».

Τη θεση Ρουπακιά προσπάθησε να ...λειάνει  ο συνήγορος του για να διευκρινίσει «ένοχος για ανθρωποκτονία αλλά απο αμέλεια» προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ακροατηρίου .

Έτερος κατηγορούμενος ο Χρήστος Στεργιόπουλος (κατηγορείται στην υπόθεση της δολοφονίας του Πακιστανού εργάτη Σαρζάτ Λουκμάν) ζήτησε μέσω του συνηγόρου του να του δοθεί ο λόγος για να εισφέρει στοιχεία για την υπόθεση. Η πρόεδρος του δικαστηρίου αρνήθηκε να δεχθεί τοποθέτηση του κατηγορουμένου μέσω του συνηγόρου.

 

Πέντε μήνες από την έναρξη της δίκης

Η  κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα, πατέρα του μουσικού Παύλου Φύσσα που πριν από δύο χρόνια δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη , Γ. Ρουπακιά, και στάθηκε η τραγική αφορμή για την παρέμβαση της Δικαιοσύνης στα «έργα και τις ημέρες» της Χρυσής Αυγής.

Πέντε μήνες από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία αναλώθηκε με την ανάπτυξη ενστάσεων και διαδικαστικών θεμάτων, κι ενώ η κατηγορούμενη ηγετική ομάδα της Χ.Α. απουσιάζει από τα εδώλια , ο Παναγιώτης Φύσσας , θα λάβει, εκτός απροόπτου, θέση στο βήμα του πρώτου και βασικού μάρτυρα κατηγορίας.

Η δολοφονία του 34χρονου γιου του αποτελεί την πρώτη εγκληματική πράξη του βαρύτατου κατηγορητηρίου με την διερεύνηση της οποίας το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εισέρχεται πλέον στην ουσία της υπόθεσης, έστω και μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας και της αδυναμίας του δικαστηρίου να συνεδριάζει καθημερινά στην "προβληματική " δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Οι "καθυστερήσεις" οι οποίες "έπαιζαν" η μια μετά την άλλη υπό την μορφή ενστάσεων , που υποβάλλονταν από πλευράς κατηγορουμένων, οι οποίοι έκαναν χρήση δικαιωμάτων που παρέχει ο νόμος, οδήγησαν στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου , στην έκρηξη του πατέρα του Παύλου Φύσσα.

Ήταν λίγες ημέρες πριν την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του παιδιού του όταν ο Παύλος Φύσσας, μετά τη λήξη της προηγούμενης συνεδρίασης , όπου αδίκως περίμενε την έναρξη της κατάθεσης του, ξέσπασε καταγγέλλοντας μεθοδευμένες καθυστερήσεις εξαιτίας και του γεγονότος των επερχόμενων --τότε- βουλευτικών εκλογών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top