ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση των επιτοκίων δανεισμού τον Αύγουστο- Μειώση των επιτοκίων καταθέσεων

Αύξηση των επιτοκίων δανεισμού τον Αύγουστο- Μειώση των επιτοκίων καταθέσεων

Ανοδικά κινήθηκε τον Αύγουστο η πλειοψηφία των επιτοκίων δανεισμού στο τραπεζικό σύστημα παρά τη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, τα δάνεια για αγορά κατοικίας διαμορφώθηκαν στο 3,35% τον Αύγουστο από 3,25% τον Ιούλιο, ενώ το Συνολικό Ετήσιο Ποσοστό Επιβάρυνσης (ΣΕΠΕ που περιλαμβάνει το επιτόκιο και τις συναφείς επιβαρύνσεις, όπως κόστος έρευνας, διαχείρισης και κατάρτισης εγγράφων και εγγυήσεων) ανήλθε στο 4,06% από 3,90% τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση 50 μονάδων βάσης παρουσίασε τον Αύγουστο το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια, το οποίο ανήλθε στο 4,76% από 4,26% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Το ΣΕΠΕ τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 5,10%, παρουσιάζοντας αύξηση 45 μονάδων βάσης.

Αντίθετα, το επιτόκιο στην κατηγορία των λοιπών δανείων υποχώρησε στο 4,06% από 4,29% που ήταν τον Ιούλιο.

Άνοδο παρουσιάζει τον Αύγουστο και το επιτόκιο για παραχώρηση επιχειρηματικών δανείων έως €1 εκατομμύριο, το οποίο ανήλθε στο 4,58% από 4,46% που ήταν τον Ιούλιο.

Τέλος το επιτόκιο για δάνεια προς επιχειρήσεις άνω του €1 εκατ υποχώρησε σημαντικά στο 3,56% από 4,33% που ήταν τον Ιούλιο.

Μείωση στα καταθετικά επιτόκια
------------------

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤΚ, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας ενός έτους υποχώρησε τον Αύγουστο στο 1,59% από 1,66% που ήταν τον Ιούλιο, ενώ αμετάβλητο στο 2,12% παρέμεινε το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας άνω του ενός έτους και έως δύο ετών.

Τα επιτόκια για καταθέσεις υπό προειδοποίηση έως τριών μηνών και άνω των τριών μηνών μειώθηκαν στο 0,84% και 1,48% αντίστοιχα ( Ιούλιος 0,89% και 1,54%).

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες κατέγραψε επίσης μείωση υποχωρώντας στο 1,56% σε σύγκριση με 1,72% τον προηγούμενο μήνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top