ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται η ημερομηνίας υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου - Τι ανακοινώθηκε

Παρατείνεται η ημερομηνίας υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου - Τι ανακοινώθηκε

Την παράταση μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2024 (αντί μέχρι την 31η Ιουλίου 2024) της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου χωρίς Λογαριασμούς για το φορολογικό έτος 2023, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης, ο οποίος παράλληλα ανέφερε πως μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου, 52.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει «Οριστικά» τη Δήλωση τους μέσω του συστήματος Taxisnet.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής της Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου χωρίς Λογαριασμούς για το φορολογικό έτος 2023 μέσω του συστήματος Taxisnet και «μέχρι σήμερα, Παρασκευή 21/6/2024, έχουν επεξεργαστεί τη Δήλωση τους περίπου 64.000 φορολογούμενοι».

Από αυτούς, σύμφωνα με τον Έφορο Φορολογίας, περίπου οι 52.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει «Οριστικά» τη Δήλωση τους και οι περίπου 12.000 έχουν επεξεργαστεί τη Δήλωση τους και την έχουν «Σε Προσωρινή Παραλαβή».

Σημείωσε ότι πέρυσι για το φορολογικό έτος 2022, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβλήθηκαν οριστικά περίπου 293.500 Δηλώσεις Εισοδήματος Ατόμου ΤΦ1/2022 και παρέμειναν σε προσωρινή παραλαβή άλλες περίπου 5.000.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Μαρκίδης τόνισε πως «για να θεωρείται η δήλωση υποβληθείσα θα πρέπει να γίνεται Οριστική Υποβολή» και κάλεσε το κοινό «να βεβαιώνεται ότι έχει υποβάλει οριστικά η δήλωση του, προς αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών, όπως χρηματική επιβάρυνση των €100 και ειδοποίηση για παράλειψη υποβολής δήλωσης με ανάλογες συνέπειες».

Εξάλλου, ο Έφορος Φορολογίας είπε στο ΚΥΠΕ ότι «μετά από εισήγηση του Τμήματος Φορολογίας, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου χωρίς Λογαριασμούς για το φορολογικό έτος 2023, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2024» και σημείωσε πως η απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε πως «υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου για το φορολογικό έτος 2023 έχουν Μισθωτοί, Συνταξιούχοι και Aυτοεργοδοτούμενοι των οποίων το μικτό ολικό εισόδημα για το φορολογικό έτος 2023, υπερβαίνει το ποσό των €19.500».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φρικτό έγκλημα στην Αμφιλοχία: 43χρονος σκότωσε τη γυναίκα του με κυνηγετικό όπλο

Υπόθεση Metamax: Υπό κράτηση ο 48χρονος ύποπτος - Εξακολουθεί να καταζητείται 63χρονος

Είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση στην Κύπρο; Οι αλλαγές που έρχονται και οι ποινές που ορίζει η νομοθεσία

Εδώ θα βρεις το χάρτη με όλα τα σημεία με σταθερές κάμερες στην Κύπρο - Λεπτομέρειες

Συνεχάρη τον Φειδία για την εκλογή του ο Έλον Μάσκ «Συγχαρητήρια» - Δείτε βίντεο

Ημικρανία με αύρα: Καινοτόμος έρευνα εντοπίζει πρωτεΐνες που οδηγούν σε υποσχόμενες θεραπείες«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συζήτησε σήμερα τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Ιουνίου στις οποίες καταγράφηκε αφ’ ενός ένα αδιαμφισβήτητα αρνητικό αποτέλεσμα για το ΑΚΕΛ στις Ευρωεκλογές και αφετέρου μια σημαντική επιτυχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top