Στο 2,6% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κύπρο τον Ιούλιο

Στο 2,6% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κύπρο τον Ιούλιο

Στο 2,6% αναμένεται να πέσει τον Ιούλιο του 2024 ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κύπρο από 3,0% τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκτακτες εκτιμήσεις της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να ανεβεί στο 2,6% τον φετινό Ιούλιο, από 2,5% τον περασμένο μήνα.

Πριν έναν χρόνο, τον Ιούλιο του 2023, ο ετήσιος πληθωρισμός βρισκόταν στο 2,4% στην Κύπρο και στο 5,3% στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι υψηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Ιούλιο του 2023 αναμένονται στο Βέλγιο (5,5%, από 5,4% τον περασμένο μήνα και 1,7% πέρσι), την Εσθονία (3,5%, από 2,8% τον περασμένο μήνα και 6,2% πέρσι) και τις Κάτω Χώρες (3,5%, από 3,4% τον περασμένο μήνα και 5,3% πέρσι).

Οι χαμηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Ιούλιο του 2023 αναμένονται στη Φινλανδία (0,6%, από 0,5% τον περασμένο μήνα και 4,2% πέρσι), τη Λετονία (0,8%, από 1,5% τον περασμένο μήνα και 6,6% πέρσι) και τη Λιθουανία (1,1%, από 1,0% τον περασμένο μήνα και 7,2% πέρσι).

Όσον αφορά τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, οι υπηρεσίες αναμένεται να σημειώσουν τον υψηλότερο πληθωρισμό τον Ιούλιο (4,0%, έναντι 4,1% τον Ιούνιο), ενώ ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (2,3%, έναντι 2,4% τον Ιούνιο), η ενέργεια (1,3%, έναντι 0,2% τον Ιούνιο) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,8%, έναντι 0,7% τον Ιούνιο).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Τα 50χρονα, το «κράτος μαφία» και οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις που άνοιξε το πόρισμα, για τον Νίκο Αναστασιάδη

ΔΗΣΥ: Τα 50χρονα, το «κράτος μαφία» και οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις που άνοιξε το πόρισμα, για τον Νίκο Αναστασιάδη

Όταν την περασμένη εβδομάδα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, προέβαινε στη δήλωση ότι θα ήταν καλό ο Νίκος Αναστασιάδης να διευκολύνει το κόμμα και να απέχει από τα συλλογικά όργανα, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια του podcast Legal Matters και κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Χρίστου Πουργουρίδη, ελάχιστοι αντιλήφθηκαν ότι εκείνη τη στιγμή άνοιγε μια συζήτηση την οποία η Πινδάρου προσπαθούσε εδώ και μήνες να κρατήσει πίσω από κλειστές πόρτες.

BEST OF TOTHEMAONLINE