Νέος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς ο Γιαχία Σινουάρ

Νέος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς ο Γιαχία Σινουάρ

Η Χαμάς όρισε τον Γιαχία Σινουάρ ως νέο πολιτικό ηγέτη της, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στη Τεχεράνη, η οποία αποδίδεται στο Ισραήλ, χωρίς πάντως η χώρα να έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ο Σινουάρ, που μέχρι πρότινος ήταν ηγέτης της οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας, είναι ένας από τους αρχιτέκτονες της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι πια ταμπού: Το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη από τις Βρυξέλλες και η αρχή ενός δύσκολου διαλόγου

Η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες δεν ήταν μια τυπική διπλωματική τοποθέτηση. Ήταν μια κίνηση με σαφή πολιτικό βάρος, υψηλό συμβολισμό και, κυρίως, στρατηγική στόχευση. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο επανέρχεται με ένταση στο προσκήνιο, όχι ως ιστορική εκκρεμότητα, αλλά ως ζωντανό πολιτικό και κυριαρχικό ζήτημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE