Κυβέρνηση: Ικανοποίηση για ανταπόκριση στο σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους»

Κυβέρνηση: Ικανοποίηση για ανταπόκριση στο σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους»

Με αφορμή τη συμπλήρωση, τον Ιούλιο, των 6.000 αιτήσεων που προϋπολογίστηκαν για την πρώτη φάση της Κατηγορίας Α3 «Φωτοβολταϊκά για Όλους», στο πλαίσιο του «Σχεδίου Χορηγιών για ενθάρρυνση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας σε κατοικίες 2024-25», το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας εκφράζει ικανοποίηση για την ανταπόκριση των καταναλωτών στην κατατηγορία αυτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ήδη το Ταμείο ΑΠΕ και ΕΞ.Ε. έχει ολοκληρώσει την εξέταση και έχει στείλει απαντήσεις σε πέραν των 5.000 αιτητών.

Επίσης έχει  δοθεί η προέγκριση σε περίπου 4.000 καταναλωτές ηλεκτρισμού, οι οποίοι έχουν 10 μήνες διορία και μπορούν πλέον να προχωρήσουν με προσφορές από εγκαταστάτες στον κατάλογο «Συμμετεχόντων Εμπορευόμενων» και, ακολούθως, με την εγκατάσταση συστημάτων φωτοβολταϊκών στις οικίες τους.

Το Υπουργείο, το οποίο θα προχωρήσει σύντομα στην ανακοίνωση της δεύτερης φάσης της νέας Κατηγορίας «Φωτοβολταϊκά για Όλους», αναμένει ότι η λειτουργία συστημάτων φωτοβολταϊκών στο δίκτυο, τα οποία θα προέρχονται από την Κατηγορία αυτή, θα αυξηθεί σημαντικά την αμέσως επόμενη περίοδο με την ανταπόκριση και της αγοράς στην αυξημένη ζήτηση, με αποτέλεσμα και τη συνεπαγόμενη μείωση του συνολικού χρόνου εγκατάστασης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE