Ξεκίνησαν και χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο οι Ισραηλινοί - Φτιάχνουν ζώνη ασφαλείας 3 χιλιομέτρων στα βόρεια σύνορα

Ξεκίνησαν και χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο οι Ισραηλινοί - Φτιάχνουν ζώνη ασφαλείας 3 χιλιομέτρων στα βόρεια σύνορα

Η προαναγγελθείσα από το Ισραήλ στρατιωτική επιχείρηση στον Λίβανο έχει πλέον ξεκινήσει, καθώς ειδικά κλιμάκια του IDF επιχειρούν εντός της χώρας με υποστήριξη από άρματα μαχης. Στόχος των Ισραηλινών να δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας 3 χιλιομέτρων σε πλάτος ως προστασία για τα βόρεια σύνορα.

Τα ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα με τον Λίβανο δήλωναν, πριν από ένα 24ωρο, έτοιμα για χερσαία εισβολή, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να τονίζει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η χώρα του «θα πολεμήσει μέχρι να πετύχει τη νίκη».

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας συνέχισαν να συγκεντρώνουν στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τον Λίβανο, προετοιμάζοντας μια πιθανή εισβολή, καθώς προετοιμάζονται για την απάντηση της Χεζμπολάχ.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ραγδαίες εξελίξεις: Πολύωρη κατάθεση από το φερόμενο θύμα της νέας καταγγελίας κατά Φαίδωνα

Ραγδαίες εξελίξεις: Πολύωρη κατάθεση από το φερόμενο θύμα της νέας καταγγελίας κατά Φαίδωνα

Σε κρίσιμη καμπή εισέρχεται η νέα αστυνομική διερεύνηση εναντίον του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, καθώς οι Αρχές επικεντρώνονται πλέον στην ουσία της καταγγελίας που έφερε στο φως ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αριστοδήμου.