Σύλληψη Ορφανίδη - Βγενόπουλου - Γιωρκάτζη, είχε εισηγηθεί ο Ρίκκος

Σύλληψη Ορφανίδη - Βγενόπουλου - Γιωρκάτζη, είχε εισηγηθεί ο Ρίκκος

Τη σύλληψη του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη και του πρώην ισχυρού άνδρα της Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλου, καθώς και της νυν επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, στο πλαίσιο των ερευνών για την κατάρρευση της οικονομίας, είχε εισηγηθεί ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, πριν παυθεί από τη θέση του βοηθού γενικού εισαγγελέα, σύμφωνα με κατάθεσή του.

Την κατάθεση του κ. Ερωτοκρίτου ανέγνωσε στο Κακουργιοδικείο ο ποινικός ανακριτής Παναγιώτης Καλλής, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη.
Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου εισηγήθηκε τη σύσταση κοινής ανακριτικής ομάδας Κύπρου-Ελλάδας για διερεύνηση των υποθέσεων που αφορούν την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.


Σε άλλο σημείο της κατάθεσης Ερωτοκρίτου στον ποινικό ανακριτή, αναφέρεται ότι όταν έδωσε οδηγίες για άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση της Προβιτένσια, δεν ενημέρωσε τον γενικό εισαγγελέα, γιατί εκείνη την περίοδο δεν αντάλλαζαν ούτε κουβέντα και επικοινωνούσαν μέσω σημειωμάτων.
Στη σημερινή διαδικασία, αναγνώστηκαν και οι καταθέσεις που έδωσαν στον ποινικό ανακριτή, οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι στην υπόθεση, Ανδρέας Κιπρίζογλου και Παναγιώτης Νεοκλέους.


Ενώπιον του Κακουργιοδικείου κατέθεσε  και η αστυφύλακας Μήνις Μηνά, η οποία εκτελεί χρέη στην είσοδο της Νομικής Υπηρεσίας.
Κατατέθηκαν και τα βιβλία επισκεπτών της Νομικής Υπηρεσίας. 

Πηγη ΡΙΚ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξέσπασε φωτιά κοντά στο λιμάνι Λεμεσού - Αναφορές για δυνατές εκρήξεις

Ξέσπασε φωτιά κοντά στο λιμάνι Λεμεσού - Αναφορές για δυνατές εκρήξεις

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στη Λεμεσό το βράδυ της Τρίτης (6/5), ωστόσο στο σημείο παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για άμεση ανταπόκριση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE