ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παρούσα φάση του Κυπριακού στη συνάντηση Ομήρου - 'Ειντε

Η παρούσα φάση του Κυπριακού στη συνάντηση Ομήρου - 'Ειντε

Η παρούσα φάση του Κυπριακού ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος του Σώματος Γιαννάκης Ομήρου και ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ `Ειντε.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ανταλλάχθηκαν απόψεις για την παρούσα φάση του κυπριακού προβλήματος όπως διαμορφώνεται στην εν εξελίξει διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την επίλυσή του. Συζητήθηκαν δε ειδικότερα επιμέρους πτυχές του προβλήματος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, ότι πολλές ενέργειες της Τουρκίας και δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων δυναμιτίζουν το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, εκφράζοντας την πάγια αδιάλλακτη στάση της χώρας σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ομήρου και στο θέμα των εγγυήσεων, τονίζοντας ότι αυτές είναι αναχρονιστικές, ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της ίδιας της Τουρκίας, ο Πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε ότι βασική προϋπόθεση προόδου στην πορεία αυτή είναι η τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την Τουρκία έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών, περιλαμβανομένης της Κύπρου, όπως αυτές καταγράφονται στο Πρωτόκολλο της Άγκυρας.

Στη συνάντηση, ανασκοπήθηκαν, εξάλλου, και οι διεθνείς εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top